Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці модульного містечка на Сихові плетуть сітки та збирають продукти військовим

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Вимушено переміщені українці, які мешкають у модульному містечку на Сихові, не залишаються осторонь і допомагають наближати нашу Перемогу. Зокрема, збирають продукти, які передають до волонтерської кухні, а також постійно плетуть маскувальні сітки захисникам на передову.

Так, однією з ініціатив мешканців містечка є збір продуктів. Збирають харчі одразу в містечку, а потім передають до Львівської волонтерської кухні, яка забезпечує страви у сухому форматі для наших військових. Організовує увесь процес згромадження отців Салезіян, які допомагають із перевезенням продуктів та й не тільки.

Окрім збору продуктів, мешканці модульного містечка активно плетуть маскувальні сітки. Цю важливу навичку вони освоїли завдяки волонтерці Юлі Пазиняк, яка присвятила свій час навчанню мешканців. Юля не лише навчила людей плести сітки, але й організовує передачу цих маскувальних сіток на фронт, де вони забезпечують додатковий захист для українських військових. Закуповують матеріал для плетіння отці Салезіяни завдяки грошовій допомозі небайдужих.

«Ця ініціатива є яскравим прикладом того, як навіть у важких умовах мешканці містечка не залишаються осторонь і не є байдужими. А знаходять сили та натхнення для допомоги, для наближення нашої Перемоги», - додають у модульному містечку.

До слова, загалом за понад рік у містечку сплели 217 маскувальних сіток, які волонтери передали на фронт.

До слова, у модульному містечку на Сихові мешкають вимушено переміщені люди з окупованих територій України. У містечку є 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання. Тут є житлові блоки, санвузли та їдальні, а під потреби людей з інвалідністю адаптували усі душові та туалетні кабінки на перших поверхах. Також тут облаштували 10 дитячих кімнат і кінотеатр, запровадили безкоштовні заняття з англійської та дитячий садок. Зараз тут мешкає близько тисячі осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ