Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Мешканці Яворівського району заблокували львівські сміттєвози

31 січня вночі жителі села Чолгині Яворівського району заблокували в’їзд львівським сміттєвозам. Перед сміттєзвалищем вони організували блокпост.

«Після позачергових сесійних рад (Яворівської районної та сільських рад) небайдужі мешканці села Чолгині об’єдналися і вирішили відстежити номера сміттєвозів, які заїжджали на територію сміттєзвалища. За ніч чергування на блокпості вони помітили 3 львівські сміттєвози, і заблокували їм в’їзд», – прокоментував ситуацію голова  земельної і екологічної комісії Яворівського району Сергій Дяків.

Мешканці Яворівщини також повідомили, що сьогодні вночі вони знову вийдуть на чергування.

Нагадаємо, що 27 січня, під час перебування у Львові Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про виділення ділянки в Яворівському районі (на території колишнього ДГХП "Сірка") для облаштування нового львівського полігону ТПВ.

У понеділок, 30 січня, голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ділянки у відання ЛКП «Збиранка».

Того ж дня Яворівська районна рада на позачерговій сесії постановили заборонити нові сміттєзвалища на території району. Місцевих депутатів підтримують мешканці, які готові влаштовувати акції протесту проти «нових Грибович». Ділянку вивчає експертна група.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ