Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міненерговугілля вдосконалює систему прозорості відомства

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вдосконалює систему прозорості відомства: найближчим часом збільшиться кількість виробничої інформації, яка у відкритому режимі буде доступною на офіційному веб-сайті. Повідомили на Урядовому порталі.

Номенклатура публічної інформації визначатиметься, враховуючи рекомендації та пропозиції громадськості.

Таке рішення було прийнято сьогодні під час зустрічі Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з провідними експертами галузі та представниками громадських організацій у рамках співпраці з Урядово-громадською ініціативою «Разом проти корупції».

"Прозорість та активний діалог з суспільством - це один з пріоритетів роботи нашого відомства", - наголосив Ігор Насалик, окремо зупинивши увагу присутніх на розробленій Концепції реформування та розвитку вугільної промисловості, яка учора була схвалена Урядом.

Ознайомившись із планами щодо реформування вугільної галузі, експерти обговорили нові підходи формування ціни на вугілля. У результаті діалогу Міністр озвучив присутнім своє бачення з даного питання:"Держава має забезпечити прозорість процедур закупівлі вугілля".

Також учасники зустрічі обговорили питання формування прогнозного балансу електричної енергії та структури палива, а також фахівці Міненерговугілля ознайомили з планами щодо ремонтних кампаній та резервними можливостями генерацій об’єднаної енергетичної системи України.

Подальша співпраця, на думку учасників зустрічі, сприятиме зміцненню довіри громадськості до органів влади та розумінню реформ, які здійснює Міненерговугілля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ