Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міненерговугілля забезпечує врахування соціального аспекту при введенні ринку електроенергії

Чинним Законом України ʺПро ринок електричної енергіїʺ передбачено, що новий ринок електричної енергії має бути запроваджено 1 липня 2019 року, який функціонуватиме у відповідності із стандартами ЄС, - повідомили у прес-службі Міненерговугілля.

Закон розроблений разом з міжнародними партнерами та прийнятий Парламентом. На сьогодні юридичних підстав для відтермінування запуску нового ринку електричної енергії не існує.

У свою чергу Міненерговугілля виконано усі необхідні заходи та розроблено усі необхідні нормативно-правові акти вторинного законодавства згідно із Законом.

З метою вирішення питань, які виникали при запровадженні нового ринку електроенергії, за участю учасників ринку проведено низку зустрічей та нарад, зокрема, у Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Міненерговугілля, НКРЕКП та Раді Оптового ринку електричної енергії.

Починаючи із 02.05.2019 року, на щоденних селекторних нарадах у Міненерговугілля також розглядаються проблемні питання, які виникають в учасників ринку при здійсненні тестових операцій на усіх сегментах ринку електроенергії, та обговорюються шляхи їх вирішення.

Важливим при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту. Запровадження нового ринку електричної енергії не має призвести до підвищення цін на електричну енергію для населення.

З метою збереження ціни електричної енергії для населення Кабінетом Міністрів України запроваджується механізм покладення спеціальних обов’язків, що забезпечуватиме компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами на електроенергію для населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ