Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство цифрової трансформації запускає портал "ЕкоСистема"

Міністерство цифрової трансформації запускає портал "ЕкоСистема". Портал, де ви знайдете всю актуальну інформацію про стан довкілля в Україні.

Цифровізація допомагає екологічній сфері. Платформа для прозорої та зручної взаємодії держави, громади й бізнесу → https://bit.ly/34VFQPI.

На порталі будуть доступні 6 послуг: висновок про транскордонне перевезення відходів, ліцензія на відходи, лісорубний квиток, сертифікат походження деревини, декларація про відходи, дозвіл на водокористування.

"Отримання одного дозвільного документа в екологічній сфері займає більше 4 300 годин очікування. А ще 6 тисяч грн витрат для підприємців. Однак завдяки цифровізації це зміниться. І зокрема, через відкриття даних — відкриваємо реєстри, щоб кожен мав доступ до екологічної інформації.

Зручно, швидко, без корупції та паперів можна отримати доступ до 35 реєстрів екологічної інформації. Загалом плануємо запустити 29 послуг та інтегрувати їх з порталом Дія. Наприклад, на порталі доступна Екологічна мапа, яка надає можливість громадянам надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ.

Окрім цього, будуть відкриті дані більше 60 реєстрів, що дасть можливість кожному українцю в режимі реального часу моніторити стан навколишнього середовища, зокрема якість води, повітря, кількість пестицидів, лісові пожежі", -  віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Напередодні платформу презентували на “Всеукраїнському Форумі Україна 30. Екологія”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ