Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінприроди стало національним координатором зі зміни клімату в Україні

Як повідомили 22 листопада у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України, уряд України і підписанти «Угоди мерів» об’єднали зусилля для підготовки і реалізації регіональних планів дій зі сталого енергетичного розвитку та боротьби зі зміною клімату.

 Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 22 листопада, під час конференції «Муніципалітети за стале зростання», яка проходить в Києві.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак подякував колегам з ЄС за проект «Угода мерів».

«Цей проект справді об`єднав місцеві, регіональні та національні органи влади країн Східного партнерства у їх прагненні розвивати регіональну політику на основі принципів сталої енергетики, зменшення залежності від викопного палива та боротьби зі зміною клімату. Відтепер Мінприроди виконуватиме функції національного координатора зі зміни клімату в проекті «Угода мерів», - сказав він.

Міністр також нагадав, що через три тижні виповниться триріччя, як світовою спільнотою, в тому числі і Україною, було прийнято нову глобальну Паризьку кліматичну угоду.

«Мені приємно відзначити, що Україна є активним учасником цього світового процесу. Ми одними з перших завершили процес ратифікації Паризької угоди та разом з усім світом працюємо над напрацюванням її правил та механізмів, які мають бути прийняті на Конференції ООН в Катовіце в грудні цього року», - сказав Міністр.

Остап Семерак також додав, що за цей період у сфері зміни клімату у нашій внутрішній політиці було багато зроблено.

Зокрема, прийнято Концепцію реалізації державної кліматичної політики до 2030 року, План заходів для її виконання, Україна увійшла у першу десятку країн світу, які розробили та подали у Секретаріат ООН Стратегію низьковуглецевого розвитку до 2050 року, прийнято Енергетичну стратегію та ще ряд важливих документів. Усі вони містять цілі та заходи, які нам потрібно реалізувати вже в найближчі роки.

За словами Міністра, виконати всі ці завдання можливо, якщо об’єднаємо зусилля органів центральної виконавчої та законодавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ