Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Мінрегіон врегулював розміщення газових котлів у нових житлових будинках

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розробило нові державно-будівельні норми (ДБН) щодо проектування газових побутових теплогенераторів у нових житлових будинках.

Відтепер, у житлових будинках не допускається розміщення побутових газових теплогенераторів з закритими та відкритими камерами згоряння. Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

Він пояснив, що зі вступом в дію нових ДБН, допускається встановлення у індивідуальних житлових будинках та багатоквартирних житлових будинках до 3 поверхів, теплогенераторів з потужністю до 30 кВт для забезпечення потреб опалення та гарячого водопостачання. Обов’язкові умови для встановлення — приміщення кухні заввишки не менше ніж 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити); внутрішній об’єм кухні при застосуванні теплогенераторів з відкритою камерою згорання  повинен бути на 6 м³ більше, передбаченого пунктом 9.27 ДБН; площа припливного пристрою повинна складати не менше ніж 0,025 м²; в приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати допускається встановлення тільки теплогенераторів з закритою камерою згоряння.

Теплова потужність конвекторів, що встановлюються у житлових приміщеннях не повинна перевищувати 7,5 кВт. При цьому вказані приміщення повинні обладнуватись контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20% нижньої концентраційної межі поширення полум’я.

«Часто нехтування правилами встановлення і експлуатації газових теплогенераторів призводять до трагічних наслідків — кілька поверхів злітають у повітря внаслідок вибухів. Нові ДБН покладуть край цій проблемі! Безпекова функція — одна з найважливіших», — наголосив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ