Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінцифри не порушує законодавство у сфері персональних даних

Як повідомили у прес-службі Міністерства цифрової трансформації України, Офіс Омбудсмена України перевірив ресурси Мінцифри та не виявив порушень, що впливають на обробку персональних даних українців.

З 4 по 12 червня 2020 року Уповноважений Верховної Ради з прав людини проводив планову виїзну перевірку додержання законодавства у сфері захисту персональних даних Міністерством цифрової трансформації та ДП Дія.

"Перевірка, яку проводив офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини визначила, що Мінцифри не порушує законодавство у сфері персональних даних. Користування сервісами Міністерства є безпечними. Безпека українців при використанні наших ресурсів була і залишається одним з ключових наших пріоритетів", - прокоментував результати перевірки Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У результаті перевірки, встановлено, що Міністерство цифрової трансформації обробляє персональні дані на основі чинного законодавства, не використовує персональні дані надмірно та без визначеної мети. А також має усі необхідні організаційні та технічні засоби для захисту даних.

Персональні дані, які користувачі застосунку та порталу Дія отримують з реєстрів, на ресурсах Міністерства не зберігаються. Лише фотографії користувачів застосунку Дій вдома, які зберігаються протягом дії карантину та ще 30 днів після його завершення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ