Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мін'юст РФ доручив підготувати документи про передачу Сенцова і 3-х громадян України

Міністерство юстції Росії доручило тюремній службі підготувати документи для передачі засуджених в РФ громадян України Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка.

Як повідомляють «РИА новости» з посиланням на російське відомство, доручення було дано для подальшого відбування покарання на батьківщині. При цьому підкреслюється, що остаточне рішення буде ухвалено федеральними судами Росії.

10 березня Мін'юст України направив запит російським колегам із закликом передати 4 засуджених судами Росії українців на виконання конвенції про передачу засуджених осіб. У російському відомстві повідомили, що отримали звернення і пообіцяли розглянути його протягом 30 днів.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Разом з ним суд Ростова засудив кримського активіста Олександра Кольченка до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Кольченка доставили до місця відбування покарання у Копєйск Челябінської області і одразу помістили у штрафний ізолятор. Сенцова одразу після прибуття у виправну колонію №1 російського Якутська направили в карантинне відділення.

Геннадій Афанасьєв проходив як обвинувачуваний у тій же справі, що і Олег Сенцов і Олександр Кольченко. Він визнав провину і пішов на угоду зі слідством. Після вироку він виступив свідком на процесі у справі Сенцова і Кольченка, він оголосив, що обмовив їх під тиском.

Афанасьєв відбуває покарання у ВК-31 міста Мікунь, яка відома величезною кількістю скарг правозахисників і самих ув'язнених на умови утримання в камерах. Суд Росії постановив перевести Афанасьєва ближче до Криму.

14 жовтня 2015 року в Росії засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму за статтею про шпигунство 73-річного громадянина України Юрія Солошенка. Раніше Росія вже відмовилася видати Солошенка Україні.

Президент Росії Владімір Путін відповідаючи на питання про можливий обмін засуджених українців на росіян відповів, що обмін повинен бути рівноцінним.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ