Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Міста, комфортні для життя»: на Львівщині стартувала німецько-українська конференція

Сьогодні, 1 грудня, у Львові розпочала роботу Друга німецько-українська конференція з міського розвитку Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та реакторної безпеки Німеччини (BMUB) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У межах конференції представники всіх рівнів урядування Німеччини та України, а також громадянського суспільства, науки та бізнесу обговорюють актуальні міжнародні тренди у сфері інтегрованого міського розвитку.

«Сьогодні ми маємо не просто позитивні стосунки між Україною та Німеччиною. Ми маємо активну співпрацю, яка виражаються у конкретних проектах і здобутках. Один із найуспішніших – проект GIZ, який працює в тому числі і в форматі допомоги у розвитку міського господарства. Сенс роботи міських урядників, державної машини – зробити  життя у країні, в області, у місті комфортним для людей. Президент України, Уряд дали великий фінансовий ресурс для міських громад у результаті децентралізації. В першу чергу, для обласних центрів, - зазначив під час урочистого відкриття конференції голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. -  Після довгого періоду затягування поясів ми маємо можливість використовувати кошти на інфраструктурні проекти. Хочу, щоб сьогоднішня дискусія як результат мала ті пропозиції, які зроблять кращими Львів, Дніпро, Харків, будь-яке велике чи мале місто України. Крок за кроком, кожного дня, кожної хвилини, кожен на своєму місці, робімо все, щоб наші міста стали комфортнішими і кращими».

Учасники конференції «Міста, комфортні для життя» обмінюються досвідом та знаннями щодо методів, інструментів та програм розвитку міст в Україні та Німеччині з точки зору інтегрованого міського розвитку, згідно принципів Лейпцизької хартії. Метою заходу є налагодження взаємодії суб’єктів сталого міського розвитку – муніципалітетів, неурядових організацій, бізнесу в Україні між собою, а також із німецькими містами та організаціями.

«Дуже важливо, що участь у конференції беруть не тільки представники влади, але й громадянського суспільства», - наголосив Ґюнтер Адлер, Державний секретар Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та реакторної безпеки Німеччини (BMUB)

Під загальним гаслом «Міста, комфортні для життя» проведуть лекції та тематичні арени, присвячені темам екологічної безпеки, партисипації (громадської участі) та креативності у контексті міського розвитку.

Також відбудеться презентація та офіційний старт діяльності німецько-української мережі міст. Окрім того, на завершення конференції відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу «Лейпцизька премія комфортних для життя міст України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ