Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Між гірниками шахт КЗРК і адміністрацією почалися переговори

Сьогодні, 5 травня, вранці учасники акції протесту на трьох з чотирьох шахт КЗРК піднялися на поверхню. Ініціативна група, яка представляє трудові колективи, і лідери первинок Незалежної профспілки гірників України почали переговорний процес із представниками адміністрації комбінату. Про це повідомляє прес-служба Незалежної профспілки гірників України.

Як розповіла голова жіночого комітету Криворізької міської організації НПГУ Олена Маслова, члени ініціативної групи наполягали на тому, щоб на переговорах інтереси трудового колективу КЗРК представляв голова Криворізької міської організації НПГУ Юрій Самойлов. Але адміністрація була категорично проти і запросила на перемовини представників первинки ПМГУ підприємства. Сторони зійшлися на тому, що Юрій Самойлов братиме участь в переговорах як консультант.

На думку Олени Маслової, нарешті розпочався конструктивний діалог. Всі пропозиції, зауваження і контраргументи, які висловлюються на засіданнях робочої групи, приймаються під протокол.

Документ залишається відкритим до повного завершення переговорного процесу та прийняття прийнятного для обох сторін рішення. Вже зараз до протоколу внесено два головних питання порядку денного переговорів. По-перше, не допустити тиску з боку адміністрації на ініціаторів та учасників акції протесту. А, по-друге, почати докладне обговорення питань підвищення заробітної плати в найкоротші терміни. 

Нагадаємо, основною вимогою гірників залишається одноразове підвищення зарплати щонайменше на 50%.

Останніми в середині дня 5 травня на поверхню піднялися гірники «Жовтневої». Зробили вони це після того, як дізналися, що робочу групу сформовано і вона приступила до обговорення вимог.

Як повідомляло Гал-інфо, вчора стало відомо, що уся нічна зміна шахти "Родіна" (Кривий Ріг) "Гвардійська" (Кривий Ріг) "Тернівська" (шахта у місті Тернівка Дніпропетровської області ), Шахтоуправління "Кривбас" та 10 гірників шахти "Октябрьська" (Кривий Ріг) не виїхали на поверхню.

Шахтарі вимагали підняття заробітної плати. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ