Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародний сертифікат з іноземної не зарахується як результат ЗНО

Про особливості та нововведення проведення ЗНО–2018 з іноземних мов розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час зустрічі з журналістами в прес-центрі Гал-інфо.
Фото: Олена Ляхович

Перше нововведення – аудіювання.

Цьогоріч у структурі тестів з іноземних мов буде додано завдання частини «Аудіювання». Спершу учасникам запропонують почергово прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин. Після цього потрібно буде дати письмові відповіді на запитання у зошиті. На виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин.

Аудіозаписи відтворюватимуться двічі. Учасники матимуть час (до 10 хвилин) для перенесення своїх відповідей на завдання частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)» у бланк А. Загальна тривалість роботи з тестом з іноземної мови – 150 хв.

Друге нововведення – минулорічні результати ЗНО з іноземних мов недійсні

Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України, 2018 року для вступу до вищих навчальних закладів зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 та 2018 років. З англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018 року.

Третє нововведення – Міжнародний сертифікат не зараховується як результат ЗНО-2018.

Якщо людина має міжнародний сертифікат з іноземної мови, то це не дасть їй можливість уникнути зовнішнього незалежного тестування. Адже Міжнародний сертифікат не зараховується як результат ЗНО, його зарахують як результат ДПА.

Поширене питання. Чи правда, що тестування буде 2-х рівнів? Як мені обрати потрібний?

Всі учасники ЗНО складатимуть однорівневий тест для вступу до ВНЗ. Для тих, хто вивчає іноземну мову на академічному або стандартному рівні і зараховує результат ДПА, оцінка за шкалою 1-12 вираховуватиметься на основі 43 завдань, а для тих, хто вивчає на профільному рівні, з 59-ти. Для вступу до ВНЗ результат вираховуватиметься з усіх 59-ти завдань тесту. В сертифікаті ЗНО рівень не зазначається.

Підготовка до ЗНО з іноземних мов.

Для того, щоб підготуватися до здачі ЗНО, можна переглянути приклади тестів на сайті Українського центру у розділі «Предмети ЗНО».

Вся офіційна інформація про ЗНО-2018 на сайті ЛРЦОЯО.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ