Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мобільні батареї зі знижками у Чорну п’ятницю

Сезон передріздвяних знижок Чорна п'ятниця 2022 стартує з 21-28 листопада. Ситуація в Україні вплинула на зміну інтересів при придбанні товарів до Чорної п'ятниці. У топ популярних запитів – електронні пристрої, серед яких – мобільні батареї. Очікуване зниження цін дозволить замінити старий Power Bank або запастись новим з великою потужністю та важливими функціями. Розглянемо, як вибрати потрібну модель.

Основні характеристики зовнішніх акумуляторів

Призначення мобільних батарей – поповнення енергії автономних електронних пристроїв. Від показників Power Bank залежить швидкість і кількість зарядок певних видів гаджетів. Основна характеристика – ємність акумулятора. Від заявленої цифри треба відняти 30%, які зникають при саморозряді. Вибір пристрою залежить від умов використання:

  • 2500 мАг і менше: мініатюрні варіанти, які допоможуть підзарядити смартфон до того моменту, коли можна включити його в електричну мережу;
  • до 10000 мАг: компактні моделі для повсякденного використання;
  • від 10000–20000 мАг: популярні батареї, потрібні для поїздок на 2–3 доби;
  • 30000–50000 мАг: важкі моделі, які збережуть автономність пристроїв у тривалих походах.

Є формула для визначення можливості портативної батареї для живлення конкретного пристрою. Якщо ємність Power Bank поділити на аналогічний показник батареї гаджету, помножений на коефіцієнт 1,5, вийде кількість повних зарядок за один цикл.

Другий важливий чинник – сила струму. Вона повинна збігатися з цим показником гаджету, якого треба заряджати. Якщо, наприклад, смартфон з силою струму 2 А під'єднати до роз'єму Power Bank 1 А, він буде довго виконувати свою функцію.

Особливості зовнішнього акумулятора

Перелік додаткових можливостей допомагає вибрати вірну модель. Виробники пропонують варіанти з такими функціями:

  1. Бездротова зарядка. Підходить до гаджетів, сумісних з Qi. На корпусі мобільної батареї є спеціальний майданчик з відповідною позначкою.
  2. Швидка зарядка. Обирають тільки, якщо портативний пристрій підтримує таку функцію. Важливо звернути увагу на відповідність технологій: Qualcomm Quick Charge 3.0 або 2.0 та інші.
  3. Здатність заряджати ноутбук. В описі моделі має бути така характеристика. Це потужний пристрій потрібної ємності, сили струму та з необхідними портами.
  4. З наявністю сонячної панелі. Працює від природної енергії. Практична річ, особливо при тривалому перебуванні на природі. Переваги очевидні, але маленький розмір сонячної панелі дуже малий, щоб забезпечити повне та швидке поповнення енергії навіть смартфона. Тому популярні портативні батареї з кількома способами зарядки.

Типи вхідних роз'ємів

Два та більше портів дозволяють поповнювати енергію кількох гаджетів. Частіше виходи мають різні показники сили струму: для смартфонів зазвичай необхiдна 1 А, а для планшетів – вище. Одночасно використовувати обидва роз'єми не рекомендують. В такому випадку сила струму буде мінімальною у двох виходах.

Але є мініелектростанції з сонячними батареями та ліхтарями. Вони розраховані на підключення різних пристроїв. Порти акумуляторів бувають різними: USB Type-A, Type-C або micro-USB, для смартфонів Apple потрібен Lightning.

Мобільні батареї допоможуть за відсутності електрики зберегти зв'язок та наявність інтернету, а також, за наявності світлодіодних ламп, освітити приміщення або робочу поверхню. Перед Чорною п'ятницею можна промоніторити наявні моделі в надійному інтернет-магазині, наприклад, Comfy.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ