Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Минулоріч у Львівській області подали 59 звернень про порушення Закону про мову

У 2023 році на адресу Уповноваженого із захисту державної мови надійшло 59 звернень про порушення у Львівській області.

Загалом у 2023 році на адресу Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя надійшло 3692 звернення. З них найбільше повідомлень стосувалися міста Києва - 1345. 

Тарас Кремінь зазначив, що такий показник демонструє також питання мовної свідомості і стабільності і небажання громадян україни миритися з порушенням їхніх прав у різних сферах суспільного життя на території столиці.

За кількістю звернень лідирують Харківська (516 звернень) та Одеська (486 звернень) області. Від Львівської області минулоріч надійшло 59 таких повідомлень.

Найбільша частка повідомлень - 27% - була щодо інтернет-представництва, 17% - обслуговування та ще 15% стосувалась реклами та вивісок. В результаті було проведено 160 заходів державного контролю та усунуто 80% порушень. 

Тарас Кремінь зазначив, що серед рекордсменів за кількістю порушень залишається сфера обслуговування. До її сервісів, зокрема, належать супермаркети, філії банків, поштові агенції тощо.

Нагадаємо, що Уповноважений із захисту державної мови Тараса Кремінь представив звіт про роботу установи у 2023 році. Ознайомитись з підсумковими результатами можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ