Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник не бачить жодної політики у ситуації з російським журналістом Олександром Косвінцевим

„З керівником Міграційної служби Державного комітету України у справах національностей та міграції Миколою Єрухом ми домовились, що ситуації треба надати не політичного, а гуманітарного характеру”, – про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив голова Львівської облради Мирослав Сеник. Він заявив, що не бачить в даній ситуації жодної політики і вона ніяк не повинна вплинути на стосунки між Україною та Росією.
 Темою брифінгу було прохання російського журналіста Олександра Косвінцева надати йому притулок у зв’язку з переслідуваннями владними та силовими структурами Російської Федерації через його опозиційну журналістську діяльність. Він повідомив, що вже детально обговорив питання надання притулку із самим журналістом. Мирослав Сеник зазначив, що облрада не керує міграційними службами, але хоче залучити громадськість до вирішення цього питання, щоб вирішення проблеми було справедливим. Також він заявив, що яким би не було рішення міграційних служб, вони повинні його обгрунтувати. У разі негативного вирішення питання буде передано до Верховного суду України. На жаль, сам Мирослав Сеник поки що не мав можливості особисто поспілкуватись на цю тему з генеральним консулом Російської Федерації у Львові Євгеном Гузєєвим і припускає, що той, можливо, не мав необхідної інфорації, щоб об’єктивно оцінити ситуацію.
Нагадаємо, що Євген Гузєєв заявив у ЗМІ, що «готовність львівської влади надати притулок російському журналісту «Нової Газети» суперечить договору про дружбу і співпрацю між Україною та Росією». Натомість голова Львівської облради заявив, що бажання українців захистити російського журналіста свідчить про небайдужість українців до долі росіян.
Сам же Олександр Косвінцев висловив подяку людям, які йому допомагають і журналістам, що об’єктивно і в достатньому обсязі інформують львів’ян про дану ситуацію. А про те, чому він обрав саме Україну, журналіст сказав: «Це закономірно, що громадянин невільної країни просить допомоги у вільної».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ