Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мирослава Бабінська: Звернення музейників до центральної влади – ляпас Львівській облраді

Звернення музейних працівників Львівщини, зокрема головної хранительки фондів Олеського замку Тетяни Сабодаш, до центральної влади – це ляпас Львівській обласній раді, яка ігнорує їхні проблеми. Про це заявила 25 жовтня 2017 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська.

«Я вкотре наголошую, що збірка Львівської галереї мистецтв опинилася під загрозою. Останніми днями ЗМІ говорить про скандал про нібито зникнення багатьох експонатів із фондосховищ Олеського замку. Те, що головна хранителька фондів замку Тетяна Сабодаш звернулася з відкритим листом до Президента України – це ляпас Львівській обласній раді, бо музейники Львівщини втратили надію, що депутати облради зможуть їх захистити чи бодай зроблять спробу з’ясувати ситуацію.

Круглий стіл, який було анонсовано комісією облради з питань культури та історично-культурної спадщини, не відбувся, директор галереї пан Возняк не йде на контакт. Я закликаю стежити за цією ситуацією, щоб ми не втратили надбаного покійним Борисом Возницьким. Відвойовувати буде набагато важче, ніж зараз втримати», - наголосила Мирослава Бабінська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ