Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Миротворці на Донбасі мали б великі шанси на припинення насильства - Трюдо

Миротворча місія ООН на Сході України мала б великі шанси на припинення насильства. Таку думку після зустрічі із Президентом України висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В українській ситуації точно є великий потенціал для миротворців. Ми з нетерпінням очікуємо на дискусії протягом наступних тижнів та місяців щодо того, як досягти деескалації цієї ситуації, припинити насильство та дати можливість людям жити мирним та безпечним життям з дотриманням принципів міжнародного права, які Росія порушила своїми незаконними діями», - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада активно переглядає свою роль у миротворчості і шукає способи бути максимально корисною світу. «Канада глибоко вірить у систему миротворчості ООН. Ми пообіцяли збільшити нашу роль у миротворчості і зараз шукаємо як принести найбільшу користь», - зазначив прем'єр-міністр.

У свою чергу Президент України підтвердив, що в розмові із главою уряду Канади питання миротворчої місії в Україні порушувалося. «Ми обговорили миротворчі операції  з урахуванням унікального досвіду Канади, яка бере в них участь уже багато років», - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, Петро Порошенко перебуває із дводенним візитом у Канаді. В п'ятницю він провів зустріч із прем'єр-міністром Трюдо та привітав учасників збірної України на «Іграх Нескорених». На завтра ж у Глави держави запланована ще низка дво- та багатосторонніх зустрічей і участь в офіційній церемонії відкриття Ігор.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ