Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Білорусі відреагувало на висилку свого дипломата з України

Міністерство закордонних справ Білорусі розцінює рішення української сторони про висилку білоруського дипломата як абсолютно безпідставне. Про це заявив журналістам заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк, -112.ua.

"Розцінюємо рішення української сторони про висилку дипломата посольства Білорусі в Україні як абсолютно безпідставне, – зазначив він. – Висловлюємо жаль у зв'язку з цим недружнім кроком Києва".

Нагадаємо, Україна вислала з країни білоруського дипломата у відповідь на оголошення радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова персоною нон грата.

20 листопада стало відомо, що Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова через справу затриманого власкора "Українського радіо" Павла Шаройка.

У КДБ Білорусі заявили, що журналіст Шаройко нібито підтвердив, що "координацію його розвідувальної діяльності" здійснював Скворцов, якого в білоруському відомстві називають співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України. Вчора Скворцов покинув територію Білорусі.

У Білорусі затримали трьох українців, заявляють про порушення кордону

Посол України в Білорусі Ігор Кизим назвав "нісенітницею" оголошення білоруською владою персоною нон грата радника посольства України у зв'язку з тим, що він нібито є співробітником українського Міноборони. За його словами, журналіст Шаройко, якого звинуватили у створенні "агентурної мережі", дійсно підтримував контакти зі співробітниками українського диппредставництва і займався збором інформації як журналіст.

У Міноборони України також заявили, що заява Білорусі про шпигунство журналіста Шаройка і його роботу на розвідку не відповідає дійсності.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ