Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На базі Urban Camp Lviv відкрили освітній хаб для підлітків і молоді

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/3
В культурно-соціальному центрі Urban Camp Lviv відкрили новий освітній хаб, основним напрямом якого стане робота з талановитою молоддю й підлітками з територій, що найбільше постраждали від повномасштабної війни.

Про це повідомляють в ЛМР. 

«Urban Camp – це простір, з якого не хочеться йти, бо тут панує особлива атмосфера. Цю атмосферу творять особливі люди, які живуть цим проєктом, і я дякую всім дотичним за це місце.

Важливо, що ми в часі війни не опускаємо руки, а навпаки – рухаємось вперед, розбудовуємо, творимо. Сюди приїжджатиме багато людей з різних куточків України, і я переконаний, що цей простір і знання, які вони тут отримуватимуть, змінюватимуть їх життя», — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова

Освітній хаб займає третій поверх простору, а це понад 800 кв. м. Він розділений на декілька зон:

  • освітні приміщення для лекцій, воркшопів та заходів;

  • житлові кімнати, де зможуть одночасно проживати до 30 учнів освітніх програм;

  • офісні приміщення для роботи команди;

  • вбиральні й душові.

У новому хабі команда планує проводити «Street Culture кемпи» — тижневі безкоштовні табори для молоді з прифронтових територій та внутрішньо переміщених підлітків віком від 12 до 16 років. Під керівництвом досвідчених менторів, психологів, атлетів діти займатимуться брейкінгом, паркуром, скейтбордингом, графіті, хіп-хопом, стрітболом та іншими активностями. Мета — допомогти молоді зняти стрес, пов’язаний із війною, та підтримати їх у розвитку і фізично, і ментально.

На базі освітнього хабу також запустили Академію лідерства Street Culture — ініціативу з виховання нових лідерів і відбудови спільноти вуличних культур по всій Україні. Академія проводитиме безкоштовне навчання у форматі модулів, а по завершенні програми випускники отримуватимуть сертифікати і можливість приєднатися до платформи Street Culture.

«Ідея такого простору з’явилась ще 2 роки тому, коли ми побачили це приміщення. Із відкриттям цієї локації ми запускаємо два великі проєкти – Street Culture кемпи (тижневі табори для підлітків з лінії фронту) та Академія лідерства Street Culture (виховання нових лідерів вуличних культур та інших креативних індустрій). Це все про неформальну освіту, воркшопи, майстер-класи, різні активності, менторство, резиденції та багато іншого.

Загалом цей хаб створений для людей, які роблять зміни. Нам важливо залучати до нашої спільноти підлітків і молодь, щоб в нашій країні відбувалися великі соціальні зміни. Переконаний, що цей хаб у Львові, стане осередком багатьох реновацій в Україні загалом», — розповів Єгор Матюхін, співзасновник ГО “Street Culture”.

«Сьогодні – дуже хвилюючий день, оскільки за два роки із приміщення, в якому нічого не було, цей простір перетворюється у місце єднання молоді, серце розвитку вуличних культур та допомоги українцям, які постраждали від війни», — зазначив Олег Малець, керівник мережі ТВОРИ!.

На відкритті освітнього хабу команда Urban Camp Lviv також представила детальний макет реновації будівлі покинутого палацу культури (із вже реалізованими проєктами та із майбутніми планами), який в майбутньому має стати першим повноцінним молодіжним центром вуличних культур у Львові.

Проєкт реалізували громадські організації Street Culture та Urban Reform разом із мережею ТВОРИ! за підтримки Львівської міської ради і міжнародних фундацій Crown Agents (Велика Британія), CORE Response (США).



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/education/300642-na-bazi-urban-camp-lviv-vidkryly-osvitnii-khab-dlia-pidlitkiv-i-molodi
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ