Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На депозитах Львівської міськради 600 млн грн, - Іщук

Львівська міська рада на сьогодні має на депозитах у державному «Укргазбанку» 600 млн грн. Однак ця сума нестабільна. Про це сьогодні, 10 червня, під час прес-конференції повідомив директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук, передає кореспондент Гал-інфо.

«Зараз нашими грошима почали цікавитися і депутати Верховної Ради, і колишні мери, і депутати обласної ради. Я хочу розказати, що таке депозит і які кошти туди кладуть. На депозит кладуть лише тимчасово вільні кошти», - заявив чиновник.

Він нагадав, що бюджет розвитку Львова становить 1 млрд 665 млн. грн. Сесія Львівської міськради направила їх на  490 об’єктів.

За словами Олега Іщука, ці кошти використовують на ремонт інфраструктури Львова.

«Це означає, що під ці асигнування наші розпорядники провели тендери, найняли підрядників і на усю цю суму нині у Львові проводять роботи. Щомісяця надходить 1/12 грошей. Гроші нам на рахунок надходять, але вони мають свої призначення, адже буде кінець літа і роботи будуть виконані. Саме цими грошима ми маємо розрахуватися із підрядниками за виконаний обсяг робіт.  Таким чином, чому ці гроші мертвим вантажем повинні лежати у нас на рахунку? Ми просто їх віддаємо у банк під депозит і отримуємо користь. Гроші працюють на економіку і приносять доходи для міста», – заявив Олег Іщук.

Він зауважив, що за п’ять місяців цього року вдалося заробила на депозитах 25 млн грн.

«Якщо з’являться у нас додаткові кошти, а їх має право розподілити лише депутати, ми винесемо на сесію питання розподілу цих коштів», - заявив Іщук.

Він додав, що депозит - це нестабільна сума: «Сьогодні на депозиті може бути 400 млн грн, а завтра, скажімо, у нас з’являться вільні кошти, і ми можемо додати ще 100 млн грн.  Депозит щодня змінюється. На сьогодні – це 600 млн грн. Три дні тому ми мали 400 млн грн. Заберемо під заробітну плату і знову буде менше», - зазначив Олег Іщук.

«Учора слухав по телебаченню, як виступав Кернес. Каже: «Садовий сидить на мішку з грошима». Та не сидить він на мішку. Ці гроші мають вже призначення і його визначила сесія Львівської міської ради», - заявив Іщук.

Він також додав, що за постановою Кабміну кошти мають право розміщати на депозит лише у державний банк.

«Ми оголосили конкурс на депозит і три державні банки подали у закритих конвертах свої пропозиції щодо відсотків. Є спеціально створена комісія, куди входять і спеціалісти, і депутати, і представники Нацбанку, і казначейства, і усіх трьох банків. Ми при всіх відкрили конверти з пропозиціями. Ми подивилися, хто найбільші відсотки запропонував. Найбільший відсоток запропонував «Газбанк» – 20,1% річних. Всі інші банки пропонували 19-18,5%. Звісно, ми вибрали найбільшу пропозицію», – повідомив Іщук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ