Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На державні вуглевидобувні підприємства перерахують 700 млн грн

Цього тижня планують перерахувати на державні вуглевидобувні підприємства орієнтовно 700 млн грн.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує Львівська Обласна Вільна Профспілка Шахтарів м. Червоноград у фейсбуці з посиланням на Міненерго.

Такої домовленості досягнули з керівництвом «Центренерго». Керівники шахт мають  використати ці кошти для виплат заробітної платні шахтарям.

Крім того Міненерго забезпечило виділення додаткових коштів для зарплат шахтарям. Так, у грудні на ці цілі спрямують ще 90 млн грн, які, з ініціативи Міненерго перерозподілили з інших бюджетних програм Міністерства шляхом економії коштів.

Варто зазначити, що перерахування понад 700 млн грн з «Центренерго» вже запланували на цей тиждень.

Тож закликаємо профільні профспілки до співпраці щодо максимально прозорого інформування працівників вуглевидобувних підприємств стосовно планових виплат.

Восени Міненерго додатково виділило з Держбюджету приблизно 1 млрд грн. Вони надійшли на вугледобувні підприємства у повному обсязі згідно із запланованим графіком: близько 700 млн грн – у листопаді, 300 млн грн – у грудні.

У серпні поточного року на зарплати шахтарям скерували понад 390 млн грн через перерозподіл видатків з іншої програми держбюджету.

Весною цього року Міненерго також забезпечило виплату понад 830 млн грн грн на зарплати шахтарям за рахунок наближення коштів за відповідною бюджетною програмою.

Так, Міненерго забезпечило в повному обсязі виплату держпідтримки шахтарям на поточний рік з коштів, передбачених державним бюджетом, а також на постійній основі вирішує питання погашення поточних заборгованостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ