Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Форум місцевого розвитку приїдуть Парубій і Кубів

На Львівщині у Трускавці 25-26 червня відбудеться Форум місцевого розвитку. Основна ідея форуму – налагодити комунікацію між представниками різних рівнів врядування. Про це в коментарі Гал-інфо розповів виконавчий директор Львівської обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський.

За його словами, у Форумі візьмуть участь не лише українські політики та депутати різних рівнів, але й польські партнери з 4 воєводств.

«На Форумі буде обговорюватися два важливі питання. Перше – це децентралізація, і ми очікуємо, що польські колеги поділяться з нами своїм досвідом. Друге питання – це транскордонне співробітництво», - сказав він.

У відкритті Форуму анонсована участь голови Верховної Ради України Андрія Парубія, посола США в Україні Джеффрі Пайєтта, посола Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна, посола Канади в Україні   Романа Ващука, голови Представництва ЄС в Україні Яна Томбінські.

Організатори планують провести низку панельних дискусій та секцій.

У панельній дискусії: «Децентралізація: вектори руху для посилення спроможностей місцевого розвитку громад» візьмуть участь перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та віце-прем’єр-Міністр розвитку Республіки Польща Матеуш Моравєцкі, 

У секція 1. «Транскордонне співробітництво України» візьме участь Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

У секція 2. «Співпраця між парламентом та органами місцевого самоврядування: можливості та кращі практики» участь візьме маршал Сейму Республіки Польща Марек Кухцінські та спікер ВРУ Андрій Парубій.

"Сподіваємось, що такий Форум буде щорічним. наразі у нас вже зареєстровано 120 учасників", - сказав Василь Лозинський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ