Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Форум видавців-2016 з’їдуться учасники з 27 країн

Сьогодні, 14 вересня, на прес-конференції з нагоди відкриття 23-го Форуму видавців у Львові президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль наголосила, що книжковий Форум – це не львівська подія, не регіональна, а подія національна і, навіть, міжнародного статусу.

Учасники прес-конференції найбільше приділили уваги програмі цьогорічного Форуму, адже це більше ніж 1200 подій, з них 510 заходів пройде у рамках Львівського міжнародного літературного фестивалю. Зареєстровано 996 учасників, з них – 505 авторів, перекладачів, літературознавців, музикантів, художників, громадських діячів; 321 учасник Книжкового фестивалю, з них 193 видавництва, з яких 26 – нові учасники, 128 книготорговельних структур, поліграфічних підприємств, культурних фондів, інституцій, 170 учасників Бібліофоруму;  434 книжки, які номіновані на здобуття премії «Найкраща книга Форуму 2016» від 99 видавництв.

Вражає також і географія учасників: на 23: фокусною темою цьогорічного Форуму є «Межі кордонів».

На запитання журналіста, як щороку вибирається тема для Форуму, Олександра Коваль відповіла, що збирається велика програмна рада. Цього року в неї входило близько 40 осіб. Учасники обговорюють актуальні події, які важливі для суспільства, і після такого спілкування обирають тему для наступного книжкового Форуму.

Водночас заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк зазначив, що наразі з боку влади підтримка Форуму є недостатньою. Тому посадовець пообіцяв, що опісля зустрінеться з Олександрою Коваль, щоб обговорити план підготовки до наступного, 24 Форуму видавців.

Натомість начальник департаменту інформаційної політики Львівської ОДА Марія Вагіла наголосила, що Форум видавців у Львові – це не лише мистецький та культурний захід, а й велика медіа-подія, за підсумками якої буде багато медіа-історій. Також вона зосередила увагу на посилених заходи безпеки та розказала про соціальну складову заходу. Зокрема, цьогоріч організатори передбачили безплатних вхід на Форум для окремих верств населення.

Крім того, Марія Вагіла надіється, що обласні депутати підтримають пропозицію про збільшення фінансування Форуму видавців у наступному році.

Також в. о. начальника управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз запевнив, що співпраця міської ради з ГО «Форум видавців» з роками буде тільки посилюватись.  

Організатори цьогорічного Форуму обіцяють, що кожний з відвідувачів книжкового свята зможе не тільки придбати нові книжки, а й відвідати оригінальні спецпроекти, виставки, концерти, презентації, автограф-сесії, семінари та тематичні фестивалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ