Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Київщині відбувся ІІІ Міжнародний форум молодіжних центрів "Від ініціативи – до дії"

22-24 травня на Київщині відбувався ІІІ Міжнародний форум молодіжних центрів ʺВід ініціативи – до діїʺ, організований Міністерством молоді та спорту України в партнерстві з Київською облдержадміністрацією, Асоціацією молодіжних центрів України та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україн, - повідомили у прес-службі Мінмолодьспортуі.
На Київщині відбувся ІІІ Міжнародний форум молодіжних центрів "Від ініціативи – до дії"

Форум зібрав понад 110 представників органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, молодіжних центрів зі всієї України та міжнародних експертів.

Протягом трьох днів учасники обмінювалися досвідом та кращими міжнародними й національними практиками щодо діяльності молодіжних центрів, посилення співпраці в напрямі розвитку молодіжної інфраструктури в Україні, а також питання моніторингу та оцінки якості роботи молодіжних центрів.

На урочистому відкритті форуму учасників вітали заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, перший заступник голови Київської ОДА Світлана Свищева, заступник голови міста Буча Сергій Шепетько, консультант із залучення молоді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Річард Герц, Голова Асоціації молодіжних центрів України Олег Слабоспицький.

У якості європейських експертів розповіли про свій досвід щодо забезпечення життєздатності та сталості роботи молодіжних центрів представники з Люксембургу, Ірландії, Естонії та Словенії, зокрема:

Джессіка Волкер, проектний менеджер Європейської агенції з питань інформування та консультування молоді ERYICA;

Роберт Несіркі, Віце-президент Європейської конфедерації молодіжних клубів ECYC;

Івіка Услов, Виконавчий директор Асоціації естонських відкритих молодіжних центрів;

Митя Зайц, координатор молодіжних програм Молодіжного центру м. Брежице.

Також, під час заходу Міністерством молоді та спорту України, Асоціацією молодіжних центрів України було підписано Європейську молодіжну інформаційну хартію, метою якої є забезпечення надання інформаційних послуг молоді згідно з принципам незалежності, доступності, відповідності потребам молоді, забезпечення її участі, етичності, професійності та ініціативності.

Важливими складовими цьогорічного форуму було обговорення питань щодо адвокації роботи молодіжних центрів та їх взаємодії з органами влади, а також розвитку соціального підприємництва й соціального замовлення в молодіжній політиці.

Варто відзначити, що захід проходив на території ʺПластового вишкільного центруʺ Бучанської міської ради, що був збудований у місті Бучі у 2018 році та наразі є прикладом сучасного європейського молодіжного центру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ