Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині черга на житло вкоротилась із 65 тис. осіб до 16 тис.: просто навели лад

У черзі на житло на Львівщині стоїть 16 тис. осіб, з них 9 тис. – у Львові. Про це сьогодні, 8 листопада,на прес-конференції повідомив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА Володимир Лаврін.

Нагадаємо, що на прес-конференції 1 серпня Володимир Лаврін повідомив журналістам, що в області у черзі на житло стоїть аж 65 тис. осіб. Отож, начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА пояснив звідки взялися такі розбіжності. За словами Володимира Лавріна, цього року почали формувати нову єдину чергу – державний реєстр. Він розтлумачив, що черга із 65 тис. людей була сформована практично механічно, і люди ставали на неї ще 20-30 років тому. «Але згідно зі законом кожна людина, яка стоїть в цій черзі, щороку має поновлювати свої матеріали тут, натомість під час формування нового реєстру виявилось, що деякі не з’являлися 9 чи 15 років»,– розповів він.

«В результаті роботи виявилось, що з 65 тис.осіб потреба виявилась в 16 тис, ця цифра офіційно підтверджена всіма суб’єктами, які ведуть черги»,– зауважив Володимир Лаврін.

Водночас він наголосив на тому, в Україні практично нема державного житла, все – комерційне. «Через це, говорячи про доступне житло, мусимо сказати, що це доволі невисокий відсоток: в рік в області за допомогою держави будується близько 200-300 квартир», – пояснив Володимир Лаврін.

Фото - provce.ck.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ