Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині є лікарня, якою задоволена патрульна поліція

Близько 50% водіїв не погоджуються з результатами «газоаналізатору Drager Alcotest 6810», який поліцейські використовують до водія безпосередньо на місці. Гал-інфо поспілкувалось із заступником начальника управління патрульної поліції м. Львова Володимиром Струком, щоб дізнатись про проблеми освідчення сп’яніння водіїв.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Первинний огляд сп’яніння водіїв може проводити поліцейський. Чому?

З’ясувалось, якщо водій транспортного засобу не погоджується з результатами перевірки поліцейських, то у такому випадку їх везуть до закладів охорони здоров’я для освідчення алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Та чи всі медзаклади в змозі надати якісні послуги?

За словами Володимира Струка, на Львівщині працює одна лікарня, яка завжди надає якісно і швидко допомогу щодо проведення освідчення стану сап’янні.  Мова йде про Пустомитівську центральну районну лікарню.

На Львівщини оштрафували нетверезих водіїв на десятки мільйонів, - поліція

«Часто відбуваються такі ситуації, коли ми змушенні доставляти водії  до Пустомитівської лікарні з інших районів Львівщини і навіть з обласного центру. Адже саме у цій лікарні персонал медичного закладу ставиться відповідально до своєї роботи, а також мають якісне обладнання. Працівники закладу охорони здоров’я проводять повноцінний огляд і відразу ж віддають висновки правоохоронцям.

​Торік на Львівщині майже 8 тисяч водіїв здавали тест на сп'яніння

Якісне обладнання та професійність лікарів важлива. Адже ми мали такі випадки, коли спершу доправляли водія до районної лікарні, де лікар давав висновок про тверезість водія. Після чого цього ж кермача ще раз зупиняли і на цей раз вже відвозили до Пустомитівської лікарні. Там  вже давали висновок про стан алкогольного сп’яніння», - розповів Володимир Струк.

Торік на Львівщині суди виправдали 25% п’яних водіїв: причини

Також поліціян розповів про проблеми, з якими стикаються правоохоронці через закриття наркологічного кабінету у Львові.

Львівський наркологічний кабінет закрили через корупцію?

«Складнощі виникають через те, що не всі медичні заклади обладнанні на належному рівні відповідними технічними засобами. Не всі районні та міські лікарні мають навіть  ті ж експрес-тести. До того, ж висновки таких процедур ми отримуємо через 2-4 дні. Після цього, вже важко знайти водія, бо він уникає відповідальності, переховуючись від правоохорнців».

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ