Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині майже 2000 дітей отримали фінансову допомогу від Служби у справах дітей

Як повідомив начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, 1940 дітей, які опинилися в складній життєвій ситуації отримали допомогу як фінансову, так і гуманітарну для того аби мати змогу приступити до навчального процесу.

Загалом на обліку в Службі у справах дітей у Львівській області перебувають 1020 дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах. 

Цього року статус “сироти” або “дитини, що позбавлена батьківського піклування” набули 230 дітей. Варто зазначити, що цей показник є відносно однаковим порівнюючи з попередніми роками. Однак, більш як 180 осіб було влаштовано під опіку в сімейні форми виховання (прийомні сім’ї,  дитячі будинки сімейного типу).

Також як зазначив Володимир Лис в межах профілактичного заходу “Урок” виявляли дітей, які не могли приступити до навчання з певних причин.

“Станом на 10 вересня було виявлено 81 дитину, яка не приступила до навчання, за місяць нам вдалося виявити ще 7 осіб. Хочу сказати про те, що станом на сьогодні повернуто до навчання 64 дитини. Решта дітей поки не приступили через стан здоров’я, за сімейних обставин та ще з певних причин”, - розповів Володимир Лис.

Згідно зі статистикою, на даний час найбільша кількість дітей, які не приступили до навчання знаходяться у Львівському та Золочівському районах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ