Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині на ГРВІ захворіли близько 13 тисяч осіб, майже половина з них – діти

За минулий тиждень (28 листопада - 4 грудня) у Львівській області зареєстрували 12 903 випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій.
Фото з Репортер.

Позаминулого тижня медики зафіксували 13 033 випадки хвороби.

Зокрема інтенсивний показник захворюваності - 514,7 на 100 000 населення, що перевищує на 18,6 % епідемічний поріг 434,07, повідомляє генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко у фейсбук. Медикиня зазначає, що серед дітей хворіють 48,8% 6297 осіб.

"З початку епідсезону при лабораторному дослідженні зразків матеріалу від хворих із підозрою на грип та ГРВІ (у тому числі коронавірус) визначено циркуляцію вірусів грипу у 646 випадках, у т.ч. вірусів грипу А – 643, вірусів грипу В – 3, а також виявлено риновіруси, аденовіруси, RS-віруси, метапневовіруси, віруси парагрипу", йдеться у зведенні.

Згідно зі звітами закладів охорони здоров`я  проти грипу у Львівській області вакциновано 2177 осіб, у т.ч. з групи ризику – 1544, медиків – 1256.

"Бережіть себе і рідних. Вакцинуйтесь. Одягайтесь, щоб забезпечити температуру комфорту (не жарко і не холодно), дотримуйтесь правил "Кашльового етикету", захворіли  не наражайте на небезпеку колег та знайомих. У разі необхідності вийти за межі квартири одягніть маску. Прислухайтесь до порад лікарів", – наголосила Наталія Іванченко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ