Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині перекрили канал переправлення за кордон чоловіків, які втікали від мобілізації

Ще один канал незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків перекрили правоохоронці Львівщини. Про це інформує поліція Львівщини.

Як встановили співробітники слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, підозрюваний виготовив для «клієнта» підроблені медичні документи про захворювання, що давало йому право на безперешкодний перетин кордону України.

Свої «послуги» зловмисник, 54-річний мешканець міста Стебник, оцінив у суму 5 тисяч доларів США. 14 липня правоохоронці затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у рідному місті під час отримання коштів від військовозобов’язаного чоловіка, якому він взявся «допомогти» перетнути державний кордон України з Республікою Польща.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід. Правоохоронці встановлюють особи інших учасників злочинної «схеми».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ