Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть ще трьох осіб за підроблення та використання підроблених COVID-сертифікатів

Лише упродовж тижня слідчі та дізнавачі поліції Львівщини відкрили сім нових кримінальних проваджень за фактами підробки ковід-документів.
фото ілюстративне, РБК-Україна

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Так, на пункті пропуску «Краковець» під час паспортного контролю 22-річна мешканка Закарпатської області  пред’явила  міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підроблення, а на пункті пропуску «Шегині-Медика» підроблене свідоцтво виявлено у 46-річної мешканки Закарпаття. Дізнавачі Яворівського районного відділу поліції повідомили обом про підозру у  вчиненні кримінального проступку за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

Також під час досудового розслідування дізнавачі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 встановили, що 42-річний житель Львівщини підробив  сертифікат про вакцинацію на своє ім’я та використав його під час перетину кордону Україні на пункті пропуску «Рава-Руська - Гребенне». Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358  (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Загалом, у період від 27 січня до 2 лютого дізнавачі поліції Львівщини відкрили  4 кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 6 кримінальних проваджень скеровано до суду з обвинувальними актами.

Крім того, слідчі поліції Львівщини за фактами підробки довідок про вакцинацію, ковід-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів  розпочали 3 кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. До суду скеровано 1 кримінальне провадження  за ознаками ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів чи бланків) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцейські Львівщини протягнули до адміністративної відповідальності  126 порушників карантинних обмежень за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу з порушниками та закликають усіх суворо виконувати карантинні вимоги, під час перебування у громадських будівлях чи  транспорті користуватися захисними масками, дотримуватися соціальної дистанції

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ