Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині в Жовківському районі встановлять станції для ремонту велосипедів

На Жовківщині створять станції для ремонту велосипеді. Через Жовківщину пролягатиме велосипедний маршрут по розточчанському заповіднику. Про це йдеться у №15 (105) газети “Прикордоння”.

У рамках втілення програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020» у межах проекту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» у Жовківському районі встановлять станції для ремонту велосипедів. Відповідно до проекту, велосипедний маршрут пролягатиме через польське та українське Розточчяю Його ознакують, вздовж нього створять туристичну інфрастурктуру, зокрема, 14 альтанок зі станціями обслуговування велосипедів. Передбачено й створення туристичних продуктів ‒ велопробіги, тури, освітні кампанії, екопікніки.

Проект має на меті покращити туристичну інфраструктуру для привабливості транскордонного регіону Розточчя. Його реалізують в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Ініціативу спільно втілюють 6 партнерів з Львівщини та Люблінського воєводства: Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна», гміна Замость, маршалківське управління Люблінського воєводства, департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Яворівський національний природний парк та Розточанський природний парк.

Мова йшла про те, що такі велостанції облаштовують, за транскордонною програмою «Польща-Білорусь-Україна».

Через українське Розточчя протяжність веломаршруту складе 110 кілометрів. У Жовківському районі він пролягатиме через Раву-Руську, Потелич, Магерів, Жовкву та Крехів, а далі – через Козульку, Мочари, Дубровицю, Івано-Франкове, Лелехівку, Верещицю Яворівського району та до Брюхович. Станції для ремонту велосипедів будуть розміщені, зокрема, у кожному населеному пункті Жовківського району, через який пролягатиме маршрут.

Станція для ремонту велосипедів включатиме стилізовану дерев’яну альтанку зі столом і двома лавками, дерев’яний стенд з дашком для широкоформатної інформаційної дошки, сервісний пункт для велосипедистів, стійку для велосипедів, урну для сміття з 4 відділеннями для сортування відходів.

Тарас Левко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ