Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулась селекторна нарада міністра охорони здоров’я: ключове за добу

Учора, 14 вересня, відбулася селекторна нарада міністра охорони здоров’я України з керівниками обласних військових адміністрацій та департаментів охорони здоров’я ОВА.

Під час наради обговорили два важливих питання: створення реабілітаційних відділень та кондиціонування повітря в стаціонарах.

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, міністр дав завдання обласним військовим адміністраціям до кінця року завершити формування мережі реабілітаційних відділень на базі кластерних та надкластерних лікарень (окрім інфекційного профілю).

«Передбачається, що у кожній кластерній та надкластерній лікарні, які увійшли до спроможної мережі, має бути сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації на 30-60 ліжок. А також сучасний ремонт, необхідне обладнання, фахові мультидисциплінарні команди. Окрім цього, створять 6 спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня. Загалом по території України це дозволить сформувати близько 7800 ліжкомісць для пацієнтів із травмами, хворобами та пораненнями, які потребують активного відновлення. Усі послуги для наших воїнів будуть безкоштовні.

На Львівщині створили 9 надкластерних та 7 кластерних лікарень, облаштування реабілітаційних відділень триває. Також напрацьовуємо маршрути пацієнтів», – повідомив очільник Львівщини.

Віктор Ляшко наголосив на важливості кондиціонування приміщень лікарень. Це вимога чинних нормативно-правових документів. Ті медичні заклади, які не створили і не підтримують оптимальні чи допустимі параметри мікроклімату, не повинні отримувати ліцензію на медичну практику та можливість підписувати контракти із НСЗУ за певними пакетами з наступного року, заявив міністр.

На Львівщині наразі у 6% палат у закладах охорони здоров'я, які увійшли до спроможної мережі, є кондиціонери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ