Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині зібрали близько 150 тисяч гривень на потреби ЗСУ: ключове за добу

Таку суму зібрали на благодійному ярмарку у Пустомитах. За ці кошти придбають авто для тренера Пустомитівської ДЮСШ «Юність» Ігоря Фединяка та його підрозділу, який боронить Україну.
Фото - ГУР

Про ці та інші головні новини області розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Доба у нашій області минула без повітряних тривог.

У Підкамінській громаді відкрили нове приміщення Центру надання адміністративних послуг. Тут надаватимуть понад 200 послуг. На Львівщині це уже 63 ЦНАП. Вартість робіт – 9,4 млн гривень. З них 80% – це кошти обласного бюджету, 20% – місцевого. 

-  У приміщенні школи, яка не працює, в селі Лопушна Львівського району провели ремонт й облаштували 7 житлових кімнат для вимушених переселенців. Тут проживатимуть багатодітні сім’ї з Харкова та Бахмута. Проєкт втілили в межах співпраці Львівської ОВА та Австрійського Червоного Хреста. 

- На Львівщині максимальну кількість балів із трьох предметів на національному мультипредметному тесті набрали 12 учасників. Відсоток тих, хто здобув 600 балів, на Львівщині втричі вищий від середнього показника по Україні.

- У Львівській ОВА з керівниками автотранспортних підприємств обговорили евакуаційні маршрути та кількість транспортних засобів, які необхідно буде залучити для евакуаційного процесу, якщо виникне радіаційна небезпека.

- Інформація про те, чим можна харчуватися та яку воду вживати в разі надзвичайної ситуації розповіли на тренінгу «Радіаційна небезпека: правила, що рятують життя» у Львівській ОВА.

- Аграрії Львівщини розпочали жнивну кампанію. Очікуємо зібрати зерна не менше, ніж рік тому. Наразі збирають перші дозрілі посіви озимого ячменю.

- У прихистку Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії готові розмістити 50 дітей з інвалідністю разом з батьками або опікунами.

- Оприлюднено графік консультацій, які можна безкоштовно отримати від організацій-партнерів у координаційних центрах Львівщини цього тижня.

- На Самбірщині відремонтували ділянку автомобільної дороги Турка – Ільник. Йдеться про відрізок Завадівка – Лосинець.

- На Львівщині завершився період нерестової заборони вилову риби. Тепер рибалити можна на загальних умовах, передбачених Правилами любительського і спортивного рибальства.

- На Дрогобиччині розпочав роботу спеціалізований дитячий табір «Юний рятувальник». Учасники табору дізнаються, як діяти в разі надзвичайних ситуацій. З дітьми працюють фахівці різних служб цивільного захисту – піротехніки ДСНС, кінологи, медики, психологи, поліція. У таборі перебуває 11 дітей з Дрогобицького району та близько 40 пластунів з різних областей України.

- Пластуни з Миколаєва таборували в місті Ілава (Польща) при греко-католицькій парафії святого Івана Богослова. Діти відпочивали, мандрували Гданськом, виїжджали на природу, спільно молились під час щоденних Богослужінь, мали заняття зі співу та танців, майстер-класи, взяли участь у футбольному турнірі. 

- Автомобіль Nissan передали для нашого оборонця зі села Гостинцеве Яворівського району в межах ініціативи #1000_автомобілів_свободи. До придбання долучилась Мостиська міська рада, ГО «Форпост Львів». Маскувальні сітки сплели працівники закладів культури громади. 

- Автомобіль швидкої допомоги для Городоцької центральної лікарні передали поляки під час робочої поїздки делегації Городоцької громади до міста Біла Підляська. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ