Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівському протезному заводі можна безкоштовно протезуватись

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/3
Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування, розуміючи своє соціальну місію, нагадує львів’янам та мешканцям Львівщини, що в Україні протезування безкоштовне.

Про це йдеться у черговому номері газети "Ратуша" (27 лютого - 4 березня, число 8).

Директор заводу Юрій Кульчицький наголосив на тому, що в Україні протезування безкоштовне у державних закладах, зокрема і в Львівському протезному заводі.

“До прикладу, якщо на виробництві під час виконання своїх обов’язків, робітник отримав травму, яка призвела до ампутації кінцівки, то він може звернутись до нас за безкоштовним протезуванням. У такому випадку наші фахівці нададуть людині професійну допомогу”, — розповів Юрій Кульчицький.

Все, що треба для отримання безоплатної допомоги — це довідка з центру медико-соціальної експертизи.

“Комісія визначає ступінь мобільності та призначення протезу. Тобто, чи просто пенсіонерам для прогулянок містом чи молодій дівчині для підкорення гір. Звісно, що все фінансування відбувається відповідно до наказу Міністерства соціальної політики щодо граничних цін”, — пояснив Юрій Кульчицький.

Також директор зауважив, що спортивних, зокрема бігових, протезів нема у переліку державного фінансування.

А що стосується експлуатаційного періоду, то усі протези та інші ТЗР за потреби можуть бути відремонтовані.

“Є окрема стаття витрат на гарантійне обслуговування технічних засобів реабілітації (ТЗР). Наприклад, звичайна коляска дається людина один раз на чотири роки. Якщо під час експлуатації з нею щось сталось, наприклад, колесо відлетіло, то ми лагодимо поломки.

А рахунок за виконанні роботи виставляємо не пацієнтові, а державі — вона своєю чергою має відшкодувати виконанні роботи. Така ж ситуація з протезуванням”, — зазначив Юрій Кульчицький.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ