Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На маршрутах із безготівковою оплатою контролери виявили понад 300 пасажирів з фальшивими пільгами

У Львові на маршрутах №№1-А, 3-А та 10 станом на 15:00 сьогодні, 16 червня, контролери виявили 346 пасажирів, які хотіли скористатися пільговим проїздом без законних на те підстав.

Йдеться про пасажирів тих категорій, які, відповідно до чинного законодавства, не мають права пільгового (безкоштовного) проїзду у міському громадському транспорті. Наразі таких пасажирів не штрафують, повідомляють в ЛМР.

Але, після впровадження можливості безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львівської МТГ, такі мешканці ризикують отримати штраф, якщо не будуть оплачувати за проїзд. 

«Переважна більшість таких пасажирів пред’являли контролерам пенсійні посвідчення «За вислугу років» та «У разі втрати годувальника». Такі посвідчення, відповідно до чинного законодавства, не дають права пільгового (безкоштовного) проїзду. Також часто пред'являють документи, що втратили чинність: посвідчення чи довідки про інвалідність, видані на певний термін. Є навіть такі пасажири, що пред'являють довідки участі у замісній терапії  - йдеться про наркозалежних», - розповіли у ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві додали, що загалом, з 5 червня у міських маршрутах №№1-А, 3-А та 10 контролери виявили 1164 пасажири, які не оплатили за проїзд. 

Нагадуємо перелік пільгових категорій людей, які можуть безоплатно оформити пільгову ЛеоКарт та, відповідно, користуватися громадським транспортом Львова на безоплатній основі:

  1.  Учасники бойових дій

  2. Особи з інвалідністю внаслідок війни 1 групи (ст. 13).

  3. Особи з інвалідністю внаслідок війни 2 групи (ст. 13).

  4. Особи з інвалідністю внаслідок війни 3 групи (ст. 13).

  5. Особи з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, віднесені до 1 категорії

  6. Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесені до 2 категорії.

  7. Діти, які належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою

  8.  Ветерани військової служби

  9.  Ветерани органів внутрішніх справ.

  10.  Ветерани державної пожежної охорони.

  11.  Ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

  12.  Ветерани служби цивільного захисту.

  13.  Ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України.

  14.  Ветерани податкової міліції.

  15.  Ветерани Національної поліції України.

  16.  Ветерани Бюро економічної безпеки України.

  17.  Батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби.

  18. Військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники бойових дій та прирівняні до них особи

  19.  Вдова (вдівець) загиблого або померлого військовослужбовця під час проходження військової служби, а також дружина (чоловік), у разі якщо вона (він) не взяла (не взяв) інший шлюб, та її (його) неповнолітні діти або повнолітні діти – особи з інвалідністю з дитинства, військовослужбовця, який пропав безвісти під час проходження військової служби.

  20.  Реабілітовані особи.

  21.  Діти з багатодітних сімей.

  22.  Діти з інвалідністю та особи, які супроводжують дітей з інвалідністю (не більше однієї особи під час однієї поїздки).

  23.  Особи з інвалідністю 1 групи та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю 1 групи (не більше однієї особи під час однієї поїздки).

  24.  Особи з інвалідністю 2 групи.

  25.  Жертви нацистських переслідувань – колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання.

  26.  Жертви нацистських переслідувань – колишні малолітні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю.

  27.  Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, крім тих, що перебувають під опікою (піклуванням).

  28.  Пенсіонери за віком.

  29.  Особи з інвалідністю 3 групи.

Мешканці інших громад, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті, теж можуть оформити пільгову ЛеоКарт.

Нагадаємо, тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та №10 триватиме орієнтовно до 30 червня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ