Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На підприємстві чоловіка депутатки-свободівки Ірини Сех – нашестя податківців

Сьогодні, 15 березня, група із 10 високопосадовців Державної податкової адміністрації та податкової інспекції у Львівській області влаштували «маски-шоу» на малому приватному підприємстві (МПП) «Топаз», власником якого є Андрій Сех – чоловік голови Львівської обласної організації ВО «Свобода», керівника фракції «Свободи» у Львівської області, найбільш рейтингового кандидата у народні депутати в Бродівському окрузі Ірини Сех, - повідомила прес-служба «Свободи».

Зокрема, у повідомленні сказано: "Свій напад на МПП податківці пояснюють виконанням постанови Шевченківського районного суду та наказу ДПА у Львівській області №164 від 14 березня 2012 року щодо позапланової документальної перевірки МПП «Топаз».

За інформацією прес-служби, на підприємство відрядили чільних працівників податкової адміністрації та міліції. Очолює групу заступник начальника відділу спецперевірок Стояновський Р.І.

Іншим наказом №156 ДПС у Львівській області зобов’язав провести позапланові перевірки усіх фізичних осіб підприємців (!), які були контрагентами МПП «Топаз». Контролювати виконання наказу №156 доручено заступнику голови ДПА у Львівській області Сторчилу О.О.

У прес-релізі сказано, "що МПП «Топаз» працює з 1994 року. Із 1997 року займається експортом шпону в країни Балтії, Польщу, Німеччину, Іспанію, Італію, Білорусь. Підприємство є добросовісним платником податків, лише за 2011 рік воно сплатило понад 600 тисяч гривень податку на прибуток. За всю історію підприємства жодного порушення при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності не було. Підприємство працює із західними фірмами, які надзвичайно серйозно обирають партнерів в Україні.

Брутальна спроба паралізувати роботу малого підприємства – це очевидний політичний тиск на голову Львівської обласної організації ВО «Свобода», керівника фракції «Свободи» у Львівській обласній раді, найбільш рейтингового опозиційного кандидата у народні депутати у Бродівському окрузі Ірину Сех.

Показово, що атака на підприємство чоловіка Ірини Сех розпочалася на другий день після сесії Львівської обласної ради. Під час сесії Ірина Сех особисто виступила з гострою критикоюголови Львівської обласної адміністрації Михайла Костюка та звернулася до прокуратури, аби з`ясувати, чи законно голова ОДА отримує зарплату на приватному підприємстві. За підсумками сесії Львівська обласна рада висловила недовіру голові ОДА.

Погрози на адресу керівника Львівської «Свободи» надходили і раніше. Обіцяли підкинути наркотики, звинуватити у контрабанді. Після 9 травня 2011 року Ірина Сех постійно помічала, що за нею стежать, її неодноразово викликали в МВС. Тепер влада перейшла до відвертих провокацій та репресій проти «Свободи» та її лідерів.

Як стверджують свободівці, за 20 років незалежності місто Броди ще не бачило такої кількості високопосадових податківців, спрямованих на позапланову документальну перевірку малого приватного підприємства. До речі, планова перевірка цього ж підприємства відбулася 2011 року та жодного порушенняу його діяльності виявлено не було.

Нагадаємо, раніше лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив про те, що на Львівщину направлено групу працівників силових структур із 76 осіб, яка працює по всіх опозиціонерах. Відомий список опозиціонерів, які мають хоч мінімальну причетність до бізнесу, до якихось благодійних фондів, комерційних структур. Силовики здійснюють перевірки їхніх дітей, інших родичів, прослуховують телефони, встановлено зовнішнє спостереження за депутатами".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ