Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На посаду керівника Центру допомоги бійцям АТО у Львові з’явилися нові кандидати

На посаду керівника Центру допомоги бійцям АТО оголосять новий конкурс. Окрім того, на цю посаду, окрім бійця АТО, Юрія Досяка та священика Романа Лагіша претендуватиме ще два кандидати. Про це сьогодні, 9 березня, повідомили під час прес-конференція щодо ситуації, яка виникла навколо призначення керівника центру АТО, а також створення робочої групи і вирішення цієї ситуації, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як повідомила начальник відділу кадрів Львівської міської ради, член робочої групи Галина Бордун, раніше призначений на цю посаду міським головою Львова Андрієм Садовим всупереч волі бійців АТО, священик Роман Лагіш виконуватиме свої обов’язки на цій посаді до 11 березня.

Вона повідомила, що наразі священик Роман Лагіш завершує юридичні процеси по створенню центру і займається виготовленням печатки.

Галина Бордун також додала, що церква відкликала священика Романа Лагіша, хоч чиновниця ще не бачила офіційного листа. Натомість вона пояснила, що Церква, начебто, делегувала його на цю посаду опираючись на його попередній управлінський досвід.

За її словами, зважаючи на ситуацію, яка склалася буде оголошений конкурс на цю посаду.

«Кандидати можуть подати свої резюме, потім усі вони будуть надіслані на розгляд двох профільних депутатських комісій (гуманітарної та законності). Їх розглянуть і протоколом поінформують про своє рішення щодо кандидата міського голову», - сказала вона.

Чиновниця нагадала, що оскільки Центр допомоги учасникам бойових дій – це комунальне підприємство, то кінцеве рішення щодо призначення керівництва буде приймати міський голова Львова.

Вона додала, що протягом тижня відбудеться зустріч із тими людьми, які вже працюють в Центрі, щоб розпочати процедуру їх офіційного оформлення. Нагадаємо, що в центрі працюватиме 15 осіб.

Водночас Галина Бордун зазначила, що минулого тижня з’явилося ще два кандидати на цю посаду і з ними  також проведуть співбесіду.

Вона також не дала чіткої відповіді щодо того, чи священик Роман Лагіш остаточно піде з цієї посади.

За її словами, таке рішення приймає міський голова, якого зараз немає у Львові і повторила, що в конкурсі, який відбудеться найближчим часом, можуть брати участь усі бажаючі.

Також чиновниця визнала, що попереднє призначення відбувалося не достатньо публічно через що і виникла конфліктна ситуація.

Як зазначив член робочої групи Юрко Досяк, обговорення кандидатів у депутатських комісіях – це спосіб зробити таке призначення прозорим та залучити громадськість до обговорення.

«Кожен член комісії повинен дати чіткі рекомендації де вказати плючи та мінуси того чи іншого кандидата та підписатися під таким рекомендаційним документом. Це потрібно для того, щоб люди брали на себе відповідальність за рішення», - сказав Юрко Досяк.

Депутат Львівської міськради, член гуманітарної комісії та міжфракційної депутатської групи з питань АТО Ігор Дякович зазначив, що необхідно розширити повноваження міжфракційної групи та внести зміни до положення про центр з питань АТО. Це потрібно для того, щоб депутати міжфракційної групи могли приймати участь в обговоренні і мати право голосу.

Це потрібно для того, щоб не повторилася ситуація, коли профільні депутатські комісії погоджували лише одну кандидатуру і повністю знівелювали пропозицію депутатської групи щодо подання ще однієї кандидатури на посаду керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ