Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стрийській буде пам’ятник українським героям, - Нацкорпус

Як повідомили на Facebook сторінці Національного корпусу Львівщини, сьогодні, 27 червня, об’єднання націоналістичних організацій Львова організували перенесення каменя на місце встановлення пам’ятника українським героям.

"Камінь забрали із занедбаного перехрестя, де його встановила група членів партії Рух та їх прихильники. Націоналісти Львова виступили проти такої зневаги політиків до боротьби за Українську державу та знайшли більш достойне місце для монументу.

Націоналісти солідарні з громадськістю Львова, яка виступила проти встановлення пам’ятника на невеликому занедбаному перехресті по вулиці Кульпарківській. Обране місце не має жодної історичної прив’язки. Крім того, віддаленість цієї території від центру ділового та громадського життя міста маргіналізує значення націоналістів у боротьбі за Українську державу.

Ситуація із увіковічненням важливих дат та історичних постатей у місті Львові набула неконтрольованого характеру. Сама по собі традиція встановлення пам`ятників та меморіальних таблиць є позитивною подією, оскільки свідчить про життя та розвиток міста. Проте, у Львові склалася ситуація використання пам’ятників, хрестів чи сакральних об’єктів без урахування історичних, містобудівних особливостей, на догоду тимчасовому чи кон’юктурному моменту.

Натомість у Львові після знесення «Монумента бойової слави Радянської армії» на вул.Стрийській з’являється достойне місце для вшанування самопожертви та мужності українських героїв. Пропонована локація має логічну прив’язку як до Національної академії сухопутних військ, де виховуються офіцери-захисники у сучасній війні, так і до Парку культури, який за останні роки став центром молодіжної активності.

Наша ініціатива виправляє помилку, яку допустили рухівці та якнайкращим чином вирішує давню дискусію зміни простору по вулиці Стрийській", - зазначили в Нацкорпусі.

Акцію зініціювали та провели низка націоналістичних організацій міста, серед яких – Національний корпус Львівщини, Національні дружини Львівщини та ГФ ПАТРІОТ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ