Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові у будинку, який постраждав після обстрілу рф відремонтували дах і вікна

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/7
Житловий будинок на вул. Хоткевича, 56 – один з тих, що сильно постраждав від ракетного обстрілу 29 грудня минулого року. З цього часу у будівлі ведуться активні ремонтні роботи.

Вже вдалося відновити дах, змонтувати один ліфт, замінити пошкоджені вікна у місцях загального користування завдяки благодійній організації, та надано фінансову допомогу мешканцям на відновлення вікон і дверей у їхніх квартирах. Про перебіг ремонтних робіт розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

«Внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня 2023 р., у будинку на вул. Хоткевича, 56 уламками ракети було пошкоджено зовнішні стінові панелі, парапети та покриття даху, вибито майже 80% вікон (231 з 294 всього), пошкоджено 63 вхідних дверей у квартири. Значних пошкоджень зазнали міжкімнатні перегородки та стіни деяких квартир. Також зазнала зміщення ліфтова шахта та відбувався обрив канатів, через що ліфти 1 і 2 під’їздів стали непридатними до експлуатації.

Відтак, у перші дні після ракетного удару за допомогою комунальних служб, ОСББ, управителів, волонтерів, громадських організацій було закрито віконні прорізи тимчасовими матеріалами, відновлено електро-, тепло-, водо-, та газопостачання у постраждалих будинках, прибрано територію від уламків, евакуйовано пошкоджені автомобілі.

Далі було проведено експертне обстеження щодо технічного стану будинку в цілому та ліфтів. Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт основних конструкційних елементів будинку, покрівлі та заміну пошкоджених ліфтів.

Відтак з міського бюджету було виділено 4,3 млн грн на відновлення пошкоджених ліфтів 1 та 2 під’їздів. Станом на сьогодні підрядник виконав будівельні роботи в машинних приміщеннях та шахтах ліфтів. Змонтовано ліфт 1 під’їзду та проводиться демонтаж ліфта 2 під’їзду. Завершити роботи заплановано до 1 липня 2024 р.

Також місто виділило 4,6 млн грн на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану покрівлі та стін в межах сходової клітки і в окремих квартирах.

Станом на сьогодні підрядник відремонтував покрівлю будинку та проводить покриття металом парапетів. Одночасно проводяться аварійно-відновлювальні роботи з укріплення стін сходової клітки та  квартири №4. Паралельно ведуться роботи із відновлення оздоблення стін сходової клітки. Завершити усі роботи заплановано до 1 серпня 2024 р.», - повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Як наголошують у департаменті, до заміни пошкоджених вікон місць загального користування та лоджій залучено благодійну організацію GLOBAL EMPOWERMENT MISSION. Завдяки їй замінено 1108 конструкцій.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару країни-агресора російської федерації 29.12.2023 в Сихівському районі міста зазнали пошкоджень 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вул. Хоткевича, Чукаріна. Основні пошкодження: вибито 2018 вікон у квартирах мешканців, на сходових клітках та лоджіях, зазнали пошкоджень 110 вхідних дверей.

Від школи живого місця немає, - Садовий про наслідки ракетного удару

Станом на 1 травня 2024 р. у ЦНАПі зареєстровано 387 заяв мешканців на отримання матеріальної допомоги на відшкодування заміни вікон та дверей. Відшкодування отримали:

  • 379 квартир на вікна на загальну суму – 9 731 900 грн.

  • 60 квартири на двері на суму 471 740 грн.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, вранці 29 грудня 2023 року внаслідок ракетного удару на Сихові, повибивало вікна у будинках, також уламки ракети впали на ліцей "Оріяна". Внаслідок ракетного удару є один загиблий та п’ятнадцятеро постраждалих.

Козицький показав наслідки ракетного удару по Львову: є загиблий

Також вночі 29 грудня Львівську область атакували більш як 10 "шахедами".

Через російський ракетний удар по Львову загинув баскетболіст Віктор Кобзистий

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ