Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

​На Тернопільщині судитимуть інформатора терористів «лнр»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом сприяння мешканця міста Рубіжне Луганської області діяльності терористичної організації «луганська народна республіка» за ч.1 ст.258-3 КК України (сприяння діяльності терористичній організації). Повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Підслідність вказаного кримінального правопорушення визначено за слідчим відділом Управління СБ України в Тернопільській області.

Під час розслідування встановлено, що у 2014 році 52-річний чоловік, мешканець Луганщини, за власної ініціативи почав співпрацювати з терористами, збираючи дані щодо місць дислокації, маршрутів пересування та чисельності підрозділів і військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції.

Інформатор передавав вказані дані телефоном одному з учасників так званої «народної міліції «лнр» під час перебування у місті Рубіжне та інших населених пунктах Луганської області.

На даний час обвинувальний акт за ч.1 ст.258-3 КК України (сприяння діяльності терористичній організації) стосовно інформатора бойовиків прокуратурою затверджено та спрямовано до суду. 

Довідка. 

Санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ