Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Волині працюють над Регіональним планом управління відходами

В області розпочали активну роботу з розробки Регіонального плану управління відходами до 2030 року. Про це повідомили 11 листопада Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА

10 листопада 2020 року відбулося перше засідання робочої групи, під керівництвом заступника голоси облдержадміністрації Олександра Троханенка. Участь в обговоренні взяли керівники профільних структурних підрозділів ОДА, територіальних органів виконавчої влади та голови ОТГ.

Відповідно до Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року, кожна область зобов’язана мати свій регіональний план, згідно з яким в області створюватиметься, так звана, мережа переробки відходів.

«Регіональний план управління відходами у Волинській області є етапом реалізації в області Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року. Наразі перед нами стоїть завдання розробки ефективної системи збирання, сортування, переробки та утилізації відходів, без шкоди для довкілля та населення, – наголосив на початку зустрічі Олександр Троханенко. – Дієвий регіональний план дасть змогу зацікавити інвесторів для будівництва потужностей з переробки відходів».

При розробці регіонального плану враховувалася специфіка регіональної економіки, обсяги наявних відходів, густота населення, дорожнє полотно тощо.

Начальник управління екології ОДА Валентин Кухарик запропонував до Регіонального плану, одним із пунктів включити будівництво сміттєпереробного заводу для потреб усієї області. Як відомо, дискусії про створення такого заводу на Волині тривають уже не один рік.

Переглянувши презентацію Регіонального плану, учасники засідання прийняли рішення опрацювати надані матеріали в індивідуальному режимі, пропозиції та зауваження надати управлінню екології у письмовому форматі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ