Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​На Волині зніматимуть історичний серіал про УПА

На Волині розпочнуться зйомки 4-серійного історичного телепроєкту про УПА «Українське підпілля на Волині». Про це повідомив власкор Гал-інфо.
ФОТО – Юрій Ребрик

Кінорежисер студії «Pravda PRO» Сергій Шараєвський поінформував, що ініціатори проєкту довго йшли до цього.

«Ще восени минулого року взяли участь в конкурсі проєктів. Заповнили документи, відзняли промо, пройшли пітчинг, потрапили до «довгого списку». Це означало, що проєкт пройшов, але коштів на нього в той момент не було. В березні 2021 року брали участь у чудовому навчанні зі зйомки документальних фільмів та телепередач. Але, якщо чесно, закрадалася думка, що коштів не буде і цей проєкт ляже в шухляду», - зазначає Сергій Шараєвський.

Та ось стало відомо, що гроші на телепроєкт є. Він демонструватиметься в ефірі Суспільного телебачення.

У команді, яка працює над «Українським підпіллям на Волині», і головний спеціаліст Західного міжрегіонального відділу Українського іституту національної пам’яті Леся Бондарук.

«У документальному серіалі ми плануємо крізь долі маловідомих широкому загалу повстанців розповісти про боротьбу за незалежність України. У фільмах будуть використані розсекречені архівні документи радянських спецслужб і спогади учасників боротьби, експертні оцінки подій істориків, спробуємо реконструювати частину подій за допомогою сучасних технологій», - розповіла Леся Бондарук у коментарі Гал-інфо. 

«Ми розкажемо про антинацистський фронт УПА, боротьбу з червоними окупантами, героїзм і мужність жінок, які діяли в УПА, бойову звитягу повстанців, трагедію політичних в’язнів комуністичного режиму. Свідомо поки що не називаємо імен. Але сподіваємося, що завдяки нашому фільму, вони стануть відомими в Україні», - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ