Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Волині знімають документально-художній фільм про зв'язкову УПА

В урочищі Вовчак на Волині тривають зйомки повнометражного фільму "Шлях поколінь" - стрічки про життя волинянки-зв’язкової УПА Ганни Абрамчук із позивним "Зелена".

Як пише "Суспільне Волині", фільм створюють за реальними подіями. Використовують раніше записані інтерв'ю з упівцями Ганною Абрамчук та Степаном Петрашем, - розповів режисер Володимир Сидько. До знімань залучено понад 100 людей.

В урочищі, де відбуваються знімання, була одна з перших повстанських баз підрозділів УПА. Грає волинянку-підпільницю акторка Маргарита Кальченко. "Це наша історія, вона дуже страшна і мені досі моторошно. Сьогодні ми знімаємо катування, це взагалі найважча сцена", - каже акторка.

Відтворювати історичні події допомагає група реконструкторів з міста Ківерці. Картина "Шлях поколінь" - документально-художня, розповідає організатор знімання, військовий журналіст Михайло Ухман. Завершити роботу планують в жовтні.

"Це буде такий собі екшн фільм, головне україномовний. Ми покажемо, що наша армія і наш народ, нам показували, ці всі роки. Що ми вміємо плакати, а насправді ми вміємо воювати", - каже організатор.

Останні день знімання в урочищі Вовчак відбудеться у четвер, далі знімальна група поїде працювати над стрічкою "Шлях поколінь" на схід, у зону бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ