Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині вшанували пам'ять добровольця, який був троюрідний братом Георгія Гонгадзе

У селищі Шклі Яворівського району Львівської області, на цвинтарі відбулася панахида за душу бійця Першої окремої штурмової роти Українського добровольчого корпусу «Правий Сектор» Мар'яна Корчака, який віддав життя за Україну на Сході 25 травня 2018 року. Мар’ян Корчак був троюрідним братом загиблого журналіста журналіста Георгія Гонгадзе.
Фото: Яворівська РДА.

Як повідомила сьогодні, 14 березня, власкорові Гал-інфо керівник сектору інформаційної діяльності та цифрового розвитку Яворівської РДА Ірина Кравчук, поминальна подія у селищі Шклі відбулася із нагоди Дня  українського добровольця, яскравим представником якої був світлої пам’яті Мар’ян Корчак.

Молебень за душу новітнього українського героя відправили біля його могили, що в селищі Шклі Яворівського району Львівської області, місцеві священики, отець Тарас та отець Ігор.

Ушанувати пам’ять Мар'яна Корчака прийшли родина  загиблого воїна, друзі, односельці героя, голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрій Шумський та Володимир Сичак, працівники соціальних служб району.

 «Добровольці у надзвичайно складний час стали надійним щитом захисту державності і суверенітету України. Сьогодні вшановуємо Героїв, дякуємо їм за неймовірну мужність і відвагу, яку вони проявляють у боротьбі з ворогом. Захищаючи від окупанта рідну землю, національні цінності, вони оберігають майбутнє України», – наголосив у промові-співчутті  голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Нагадаємо, що Мар'ян Корчак ( «Хитрий») народився 6 вересня 1995 року в смт Шкло, що на Львівщині. Закінчив ВПУ №29 в місті Львові.

У 2016 році приєднався до Національно-Визвольного Руху «Правий сектор». Влітку цього ж року, воїн Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» 1-ї окремої штурмової роти, відправився на фронт.

25 травня 2018 року в результаті артилерійського обстрілу українських позицій  російським агресором Марян загинув, йому було тоді лише 22 роки. У нього залишилися батьки, брат і сестра.

Про те, що доброволець Мар’ян Корчак був троюрідним братом вбитого нелюдами  Георгія Гонгадзе, – повідомила у некролозі на своїй сторінці у Facebook вдова журналіста – Мирослава, зазначивши, що Мар’ян був племінником мами Георгія – Лесі Корчак-Гонгадзе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ