Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Житомирщині 50 голів ОТГ підписали звернення на підтримку реформи децентралізації

50 голів об’єднаних територіальних громад Житомирщини підписали звернення на підтримку незворотності реформи децентралізації.

Як повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на прес-службу Житомирської ОДА про рішення об’єднатися, результати децентралізації та досягнення ОТГ розповіли керівники громад напередодні.

"50 голів ОТГ Житомирської області підписали документи, якими підтримують реформу. Багато можна говорити про децентралізацію, але її результати відчувають саме ті люди, які проживають у громадах. Це найуспішніша реформа, яка зараз втілюється у країні і ми хочемо, щоб ця реформа продовжувалася. Нам необхідно закріпити реформу у Конституції, її потрібно далі підтримувати. І тільки ті, хто займається популізмом, не хочуть бачити результатів децентралізації", – повідомив житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Він додав, коли реформа починалася, лунало багато скептичних заяв щодо децентралізації, але центральна влада дійсно вперше передала широкі повноваження на місця.

"Зараз ми маємо можливість залучати кошти європейських проектів, грантів і не потрібно їхати у Київ для їх погодження. Для прикладу, у 2008 році ми із депутатами міської ради розподіляли 1 млн 330 тис. грн на всю галузь освіти міста Житомир, щоб десь щось відремонтувати, і для порівняння, тільки у минулому році у Житомирі з’явиляється нова сучасна школа вартістю під 100 млн грн і новий садочок на 300 місць – це дійсно вражає. Тут ти розумієш, що є можливість зробити для наших дітей те, що не могли собі дозволити. Це маленький приклад, але таких у нас багато", – наголосив Сергій Сухомлин.

"У кожній відремонтованій дорозі, утепленій школі, відкритій лікарні чи амбулаторії є децентралізація… Багато хто не вірив, що буде децентралізація і передача коштів із центру до громад. Це реальні справи, а не пусті обіцянки… Ми – за європейський напрям, за продовження руху до ЄС, за реформи", – йдеться у зверненні голів ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ