Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Набряки після імплантації зубів: причини і як зменшити

Як зняти набряк після імплантації зуба

Сьогодні імплантація є цілком безпечним і досить дієвим способом відновлення зубного ряду. Сучасні методики дозволяють проводити хірургічні втручання з мінімальним травмуванням тканин. Тобто, без розрізів і накладення швів. Однак, навіть незважаючи на вдосконалену технологію, імплантація все одно може супроводжуватися деякими ускладненнями. Але набряк після установки імпланта не є приводом для хвилювання. Зрозуміло, що до певного моменту.

Ou9tsKq4vDhoAU65tSdXUqXPJBVJDKQaCbX5_ykBDaQI6rg9g3nXDV1UmkIUC-Xr5_QwI74ZvuFfJ3ELwFDnn12Gnb964zYn9YXj1PTHDzpxuE_sZzUsFugG5DUISmSpDweHRAqr=s1600

Чому виникає набряк після імплантації

Набряклість з'являється через саму хірургічну операцію тому, що доводиться травмувати слизову, м'які тканини, судини. Загалом, набряк - це абсолютно нормальна реакція організму. Скупчення лімфатичної рідини в травмованій області.

Наскільки великим буде набряк при імплантації зубів, і чи буде взагалі, залежить від працездатності імунної системи і індивідуальних особливостей організму пацієнта. З іншого боку, з більшою ймовірністю набряк варто очікувати після установки двоскладного імпланта. Або якщо пацієнт страждає порушеннями в серцево-судинній системі.

Як зменшити набряк

Перше, про що варто подбати після операції - хороший відпочинок і уникнення стресових ситуацій. Успішність операції залежала від лікаря. Успішність реабілітації залежить виключно від пацієнта.

Харчування

Щоб швидше зняти набряк, тимчасово з раціону доведеться виключити не тільки тверду їжу. Але також це стосується занадто гарячої, гострої та солоної їжі. Також під забороною приправи і кава. Кофеїн підвищує кров'яний тиск і це може тільки збільшити набряк. Гаряче заборонене з тієї ж причини. А тверда їжа небажана, оскільки може змістити імпланти і травмувати ще не загоєні тканини. Обмежень зазвичай потрібно дотримуватись близько тижня.

Ліки та процедури

Попередити появу пухлини після імплантації зуба не вийде. Але зменшити дискомфорт - так. Якщо після операції на щелепі стався набряк щоки, можна скористатися перевіреними лікарськими препаратами.

  • Антибіотики. Прийом цих засобів повинен здійснюватися за певною схемою і тільки відповідно до лікарських рекомендацій;
  • Антисептики. Зазвичай це полоскання. Для них можна використовувати Фурацилін або Хлоргексидин, а також приготувати відвари календули або ромашки;
  • Знеболюючі. Чудово з цим завданням впораються Німесил, Нурофен та інші ліки з німесулідом у складі.

У будь-якому випадку перед прийомом медикаментів бажано проконсультуватися зі стоматологом.

Корисні звички

Дієвий спосіб зменшення запалення після імплантації зубів - холод. Рекомендується час від часу прикладати пакет з льодом. Зазвичай холод прекрасно справляється з припухлістю в перший день після імплантації. Особливо він буде дієвим, якщо є необхідність встановити водночас кілька імплантів.

Не менш важлива рекомендація - правильна організація сну в перший час після імплантації. Приблизно два тижні після операції лікарі рекомендують спати на високій подушці. Це допоможе поліпшити відтік крові і суттєво скоротити період позбавлення від набряклості. Також категорично забороняється цей час спати на боці, де була операція.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ