Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Надзвичайний та Повноважний Посол Казахстану запропонував побудувати у Львові казахський бізнес-центр

8 листопада голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник та заступник голови облдержадміністрації Тарас Батенко зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстану в Україні Амельгеди Жумабаєвим – повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Під час зустрічі було обговорено перспективи співробітництва Львівщини з Казахстаном. Посол зазначив, що Львівщина є цікавим регіоном для казахського бізнесу, оскільки вона є прикордонною областю з Європейським Союзом. За його словами, співпраця могла б полягати у створенні спільних підприємств. „Наші компанії готові працювати у Львівській області”,— зауважив Амангельди Жумабаєв.
Зокрема, Посол запропонував побудувати у Львові казахський бізнес-центр. „Якщо буде виділено ділянку для бізнес-центру, то казахські бізнесмени уже протягом року зможуть його збудувати. За словами посла, уже є домовленість про виділення ділянки з керівниками інших областей України.
Як повідомив Амангельди Жумабаєв, важливою є реалізація Угоди між Львівською обласною державною адміністрацією України та Акіматом Мангістауської області Республіки Казахстан.
Під час розмови Петро Олійник наголосив, що Львівська область зацікавлена у прискоренні реалізації проекту Одеса-Броди.
Упродовж 8 місяців 2006 року обсяг зовнішньоторговельного обороту Львівської області з Республікою Казахстан становив 5,9 млн дол.США, або 0,5% від загального обсягу зовнішньої торгівлі області, причому практично весь обсяг припав на експорт – 5,7 тис. дол. США (1,1% загального експорту), а імпорт – 218,2 тис. дол. США.
Порівняно із відповідним періодом 2005 року зовнішньоторговельний оборот області з Казахстаном збільшився на 0,6 млн дол.США (на 10,2%), відповідно експорт збільшився на 0,7 млн дол.США (на 11,7 %), імпорт зменшився на 62,1 тис. дол.США (на 22,2%).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ