Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Нафтогаз": Генічеськ отримує український газ

Місто Генічеськ з початку окупації Криму забезпечується газом виключно з родовища Стрілкове, що розташоване у Херсонській області біля Арабатської стрілки. Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз Україна".

Згідно з інформацією, оператором Стрілкового родовища з березня 2014 року є приватна українська газовидобувна компанія"Пласт".

"Місто Генічеськ фізично не приєднане до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України. Постачання газу для потреб населення міста в літній період здійснюється за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі", - зазначили у "Нафтогазі".

"Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть спожити мешканці Генічеська, передається для тимчасового зберігання в ПХГ Глібовське, що знаходиться на тимчасово окупованій території. Взимку український газ відбирається з ПХГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання", - додали у компанії.

!З 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається у підземному сховищі Глібовському на території Криму. Цих обсягів газу більш ніж достатньо для забезпечення потреб міста до кінця опалювального періоду", - заявили у "Нафтогазі".

"Російський газ до Генічеську не постачався і не постачається", - підкреслили у заяві.

Як відомо, 4 січня представники Херсонської обласної державної адміністрації та ПАТ "Херсонгаз" повідомили про відсутність реверсу з Криму, що призвело до нестачі газу для опалення Генічеська.

Російська пропаганда намагалася використати цю ситуацію для піару президента РФ Володимира Путіна.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ