Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нам потрібне збереження єдиного фронту із заходом, але всьому є межа, – експерт

«Я схиляюсь до того, що варто внести поправки до конституції щодо особливостей місцевого самоврядування на Донбасі. Не тому, що я їх підтримую, а тому, що я розумію, що влада знаходиться під дуже серйозним тиском з боку західних партнерів», – зазначив у коментарі «Гал-інфо» кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики Донецького національного університету Юрій Теміров.

«Ми можемо з ними дискутувати. Я, приміром, вважаю, що західні партнери ведуть неправильну політику щодо російської агресії в Україні. Але вона такою є. Тому з точки зору збереження цього певною мірою єдиного фронту я дуже радив би владі не сваритися з заходом й ухвалити поправки», – зазначив експерт.

На його думку, значно більше буде залежати від подальшої інтерпретації внесених поправок. Україні потрібно буде проявити високе політичне й дипломатичне мистецтво, щоб обстояти їхнє виконання у згоді з вигідним для себе духом.

«Треба зробити все можливе, щоб дипломатичними та політичними методами, посилаючись на різні інтерпретації Мінських угод, нейтралізувати потенційні негативні наслідки. Мінські угоди – це одне, а їх інтерпретація – це інше. Влада зробить неправильно, якщо почне реалізовувати ці угоди так, як їх бачать наші партнери чи, тим більше, Росія», – наголосив він.

Експерт підкреслив, що є межа, якої не можна переступати навіть задля збереження стосунків із заходом

«Треба чітко розуміти межу, де навіть важливість наших відносин з партнерами буде другорядною, оскільки вона загрожуватиме суверенітету України і збереженню державності. Ми повинні цінувати відносини з партнерами, але має бути межа. Й треба чітко вказати західним партнерам на цю межу, яка нами не буде перейдена», – резюмував він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ