Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Напередодні у Львові відбулися "Крутянські звитяги”

Традиційні «Крутянські звитяги» відбулися сьогодні, 23 вересня 2023 року у комунальному закладі Львівської обласної ради “Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут”.

Розпочалися звитяги з виставки зброї Національної гвардії і показових виступів кінологів Державної прикордонної служби України. Така демонстрація допомогає дітям визначитися де служити у майбутньому: в Національній гвардії, ЗСУ чи в Прикордонній службі.

“Завдяки змаганням, діти які цього року вступили до ліцею, згуртовуються. Вони вперше випробують вміння і навички у різних військово-прикладних дисциплінах, вчаться надавати домедичну підготовку, вивчають дрони, вперше відчувають силу колективу під час перетягування канату. Таким чином ми вже сьогодні виявляємо таланти, а пізніше ці навчички удосконалюються”, – каже керівник ліцею Юрій Гусар.

Під час цьогорічних звитяг дві комунальні установи, Ліцей імені Героїв Крут та КЗ ЛОР "Львівський фаховий коледж спорту" підписали меморандум про співпрацю. Cьогодні вихованці двох закладів змогли позмагатися між собою у пейнтболі і футболі.

Впродовж дня відбулися кільканадцять різноманітних змагань: біг на 2000 м і естафета 5х250м., гра “Лава на лаву”, стрільба в електронному тирі, кросфіт, воєнізована естафета, армреслінг, метання гранати на дальність, стрільба з пневматичної зброї, “мамина естафета” за участі батьків, змагання операторів дронів, кидання м’яча в кільце, перетягування канату, пейнтбол, футбол, показові поєдинки боксу і бойового самбо.

Високо оцінили побачене закордонні гості, приятелі ліцею з Литви Ричардас Жилайтис, керівник кадетського ліцею у Каунасі та капелан Каунаського гарнізону, майор Томас Кіркліс.

“За короткий час, а ми були тут три місяці тому, у ліцеї зроблено дуже багато. Створені добрі умови для дітей. Сьогодні кожен може себе проявити в одному зі спортивних змагань. Співпраця “крутян” і спортсменів допоможе обмінятися досвідом. Також добре, що запрошено батьків, які побачили, в яких умовах живуть і навчаються їхні діти. Тепер вони по-іншому будуть говорити про ліцей удома. Добре також, що з ліцеїстами грають вчителі. Учні зможуть побачити своїх викладачів у іншому амплуа і це допоможе їм прогресувати у навчанні”, – зазначив литовський гість Ричардас Жилайтис.

На думку Ричардаса Жилайтиса, дуже важливо, що зроблено це у воєнний час. “В Європі немає такого училища, як у “крутян”. Європа живе іншими стандартами. Це що тут зроблено для дітей – це дуже високий рівень. Навіть навчаючи дітей у сховищах, вчителі створили справжнє “чудо”.

Звитяги подарували багато емоцій “крутянам”. “Емоції дуже чудові, бо моя команда перемогла, – каже третьокурсник, командир першого взводу Дмитро Слупецький. – Грати у пейнтбол не дуже важко. Потрібно навчитися тактики, знати як працювати з командою, розподілити гравців по флангам зліва і справа, провести вдалу атаку. Завдяки цьому ми виграли”.

“Грати у пейнтбол – це моє хобі. Вже не перший рік ми граємо у пейнтбол, не вперше перемагаємо суперників, – каже третьокурсник Микола Гурко, який під час гри поцілив трьох суперників. – Я вчетверте на “Крутянських звитягах” і люблю ці змагання. Такі командні ігри допомагають здружитися у колективі, більше дізнатися один про одного”.

Наприкінці змагань учасники отримали заохочувальні грамоти і подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ